Ako vyriešia v Edmontone návrat Sekeru? Ponúka sa jedno riešenie

Tím Edmonton Oilers má problémy s nedostatkom miesta pod platovým stropom a aktiváciou slovenského obrancu Andreja Sekeru z listiny dlhodobo zranených hráčov. Ako tieto problémy vyrieši?

Kanadský tím má na nájdenie riešenia čas do konca kondičného pobytu bojnického rodáka v nižšej AHL, na ktorom ho prvý zápas po operácii zranenej achilovky čaká už dnes. Potrebuje uvoľniť 1,97 milióna dolárov.

Najjednoduchším riešením podľa Franka Seravalliho z TSN bude to, ktoré nebude viesť k výmene niektorého z hráčov. A to aktuálne spočíva v poslaní Brandona Manninga a Alexa Petrovica na „farmu“ aj napriek tomu, že by obaja museli byť zapísaní na waiver listinu nechránených hráčov.

Takéto riešenie ušetrí 2,25 milióna dolárov.

Toto riešenie by tiež znamenalo aj zaujímavú skutočnosť, že by Oilers opustili poslední traja hráči, ktorých cez výmeny získal nedávno vyhodený generálny manažér Peter Chiarelli. Naposledy putoval do Bakersfieldu Ryan Spooner.

Iným riešením je často spomínaná výmena brankára Cama Talbota, no je otázne, či by bol nejaký tím ochotný zobrať si k sebe trápiaceho sa brankára s končiacou zmluvou a pomerne vysokým platom.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 08. 02. 2019 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL