Chára vytvoril historický rekord v tvrdosti strely - 169,6 km/h

NHL SUperSkills 2009

Víťazí súťaží zručností: Andrew Cogliano, Shane Doan, Alex Ovechkin, Zdeno Chára a Evgeni Malkin.




Kráľ tvrdej strely vytvoril historický rekord
Zdeno Chára vytvoril historický rekord v súťaži o najtvrdšiu strelu, keď pri svojom treťom víťazstve v rade vyslal puk rýchlosťou 105,4 míľ za hodinu (169,6 km/h) a prekonal rekord Al Iafrateho z roku 1993(105,2).

Slovenský obranca vystrieľal víťazstvo aj pre nadáciu Right To Play, ktorej účastníci súťaže, ich tímy, NHL a nakoniec aj NHLPA venujú spolu 24 000 amerických dolárov.

„Bolo to úžasné. Každý, kto videl Zdena v tejto súťaži predtým vie, že dokáže vystreliť naozaj tvrdo. Je to obhajca titulu. Zaslúžil si to,“ povedal jeden z najväčší súperov Zdena Cháru Sheldon Souray.

Druhým v súťaži o najtvrdšiu strelu skončil obranca Nashvillu Shea Weber, ktorý zaregistroval strelu s rýchlosťou 103,104 míľ za hodinu.

Nováčikovia porazili druhákov v YoungStar Game
YoungStar Game alebo Zápas mladých hviezd ma v tomto roku nový formát. Nehrali proti sebe mladíci z dvoch konferencií, ale nováčikovia proti druhákom, číže mladíkom, ktorí už majú za sebou nováčikovskú sezónu a nastupujú vo svojej druhej.

Exhibičné stretnutie vyhrali Nováčikovia, ktorí zvíťazili pomerom 9:5. Najväčšiu zásluhu na víťazstve mal Blake Wheeler z Bostonu, ktorý strelil 4 góly.

„Bolo to o vytváraní pekných hier, ukazovaní našich zručností fanúšikom a o tom, aby sme sa na ľade zabavili. To bolo zámerom zápasu a my sme sa tam dobre bavili,“ povedal Blake Wheeler.

Súťaže zručnosti 2009
Najtvrdšia strela: 105,4 mph - Zdeno Chára (Boston, Východ)
Najrýchlejší korčuliar: 14,31 s - Andrew Cogliano (Edmonton, Západ/Druháci)
Najpresnejší strelec: 7/8 - Evgeni Malkin (Pittsburgh, Východ)
Samostatné nájazdy:7 - Shane Doan (Phoenix, Západ)
Fan Fav Breakaway: 42,8 % hlasov - Alex Ovechkin (Washington, Východ)

V súťaži o najpresnejšieho strelca sa do záverečného rozstrelu odstali Evgeni Malkin a Dany Heatley, ktorí v prvom kole trafili všetky štyri terče. V rozstrele sa viac darilo ruskému útočníkovi, ktorý trafil presne trikrát, kým Heatley len dvakrát. Víťazom súťaže sa tak stal Malkin, ktorý spolu trafil 7 terčov z 8 pokusov.

Alex Ovechkin NHL SuperSkills 2009

Alexander Ovechkin berie tradične všetko veľmi vážne :-)

Najrýchlejším hráčom sa stal útočník Edmontonu Andrew Cogliano, ktorý nebol nominovaný do Zápasu hviezd, ale do výberu druhákov v Young Star Game. Cogliano obkrúžil ľadovú plochu za 14,31 sekundy. V exhibícii mladých hviezd však svojmu tímu chýbal.

Vo vystúpení „majstrov hokejok“ dominoval Alexander Ovechkin, ktorý od divákov dostal 42,8 % hlasov. V súťaží predviedlo niekoľko hokejistov aj krajšie akcie, no Ovechkin do svojho vystúpenie pridal aj komické prvky, čím si získal divákov. A napokon, v All-Star víkende ide predovšetkým o zábavu.

Tú si užíval aj Shane Doan, ktorý pomerne nečakane vyhral súťaž o najlepšieho hráča v samostatných nájazdoch. V nej v záverečnej sérii bojoval proti centrovi Bostonu Marcovi Savardovi, ktorý však už v siedmom kole neuspel.




Autor: Jozef Struhár | Vydané: 25. 01. 2009 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL