Černák je šťastný, že je v takom tíme ako Tampa

Talentovaný slovenský obranca Erik Černák spomína na to, ako si pred sezónou stanovil cieľ prebojovať sa do prvého tímu Tampy Bay. Spomína na to so spokojnosťou, pretože svoj cieľ dosiahol. Neznamená to však, že sa uspokojil.

„Mojím cieľom pred sezónou bolo dostať sa do prvého tímu a udržať sa tam. Mal som skutočne dobrý kemp, ale poslali ma dolu a povedali mi, že musím v Syracuse pokračovať v tvrdej práci a že by som mohol čoskoro byť povolaný, čo sa aj stalo,“ poznamenal Černák pre klubový web.

„Od prvého dňa tu som myslel na to, že tu musím zotrvať, že musím hrať svoju hru a byť dobrý v každom zápase a na každom tréningu. Len nedávno som sa dozvedel, že zostávam v Tampe nadobro. Je dobrý pocit dosiahnuť svoj cieľ. Dokázal som to a teraz len musím pokračovať v tom, aby som pracoval stále tvrdšie a tvrdšie.“

Dvadsaťjedenročný rodák z Košíc má miesto v prvom tíme isté minimálne do konca sezóny, a tak si už aj našiel ubytovanie a stihol si zo Syracuse doviezť svoje veci. Je pritom vďačný za to, ako mu v úvodných týždňoch pomáhali jeho spoluhráči z najlepšieho tímu NHL.

„Vedenie mi povedalo, aby som si začal hľadať trvalý domov v Tampe, a tak som si našiel pekné miesto na Harbour Island. Som z toho nadšený. Bol som vyše dva mesiace v hoteli, čo je trochu ťažké, pretože musíte veľa jesť v reštauráciách a podobne. Teraz som v mojom dome, mám tu moje auto, všetko. Cez voľný týždeň som letel do Syracuse, aby som šiel po auto a všetky veci,“ prezradil Černák.

„Keď som býval v hoteli, všetci moji spoluhráči boli milí a každý má všade vozil, ak som niečo potreboval. Dokonca mi aj prali oblečenie. Máme k sebe všetci veľmi blízko a som šťastný, že tu máme takúto skupinu chlapcov.“


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 08. 02. 2019 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL