Tatar bude mať nových spoluhráčov. Canadiens urobili výmenu s Flyers

Tím Montreal Canadiens v sobotu získal obrancu Christiana Folina a útočníka Dalea Weiseho, za ktorých poslal tímu Philadelphia Flyers obrancu Davida Schlemka a útočníka Byrona Froeseho.

Dvadsaťosemročný Folin odohral v tejto sezóne 26 zápasov, v ktorých zaznamenal dve asistencie, päť plusových bodov a 16 trestných minút. V priemere hrával 15 a pol minúty, no v šiestich z posledných deviatich duelov bol len zdravým náhradníkom.

Tridsaťročný Weise strelil päť gólov a pridal šesť asistencií v 42 zápasoch, v ktorých v priemere dostával šancu na 12 minút. Aj on strávil posledné tri zápasy na tribúne. V minulosti už dres Canadiens obliekal.

Tridsaťjedenročný Schlemko odohral v tejto sezóne len 18 zápasov so ziskom dvoch asistencií, mínusového bodu a štyroch trestných minút. Jeho priemerný čas na ľade bol 19:51, no od 8. januára hrával na „farme“ v Lavale (AHL).

Dvadsaťsedemročný Froese strávil v AHL celý ročník. V 46 stretnutiach si pripísal 14 gólov a 16 asistencií. Naposledy hral v NHL vlani, keď sa predstavil v 48 dueloch so ziskom troch gólov a ôsmich asistencií.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 09. 02. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL