Vegas zatiaľ nevie, čo urobí pred prestupovou uzávierkou

Tím Vegas Golden Knights mal vlani pred prestupovou uzávierkou hráčov predávať, ale ocitol sa v unikátnej situácii so šancou bojovať o Stanleyho pohár, a tak bol nakoniec na trhu v pozícii kupujúceho. Ako to bude tento rok?

Vlani si ako ligový nováčik tím z Nevady pritiahol do tímu útočníkov Ryana Reavesa a Tomáša Tatara. Kým prvý menovaný mal pozitívny vplyv, druhý úspešné pôsobenie v tíme nezažil a v septembri putoval do Montrealu.

Vegas tak už vďaka týmto skúsenostiam pocítilo, aké nepredvídateľné môže byť posilňovanie mužstva pred prestupovou uzávierkou. Aj preto momentálne plány generálneho manažéra Georgea McPheeho zostávajú nejasné. Ten však verí, že mužstvo má dobré, ak je zdravé.

„Tento ročník je na hodnotenie zložitejší. Myslíme si, že vieme, na čom sme a keď budeme mať každého v zostave pracujúceho tak tvrdo ako by mal, tak sme celkom solídnym tímom. Radi by sme videli, ako mužstvo vyzerá, ak je každý zdravý. Možno budeme mať takú šancu, možno nie,“ poznamenal pre ligový web.

McPhee, ktorého mužstvu chýbajú Nick Holden a Erik Haula, sa musí rozhodnúť, či je dostatočne dobré, aby sa v play-off mohlo rovnať elitným tímom Západnej konferencie. Zišla by sa tímu pomoc v útoku? Určite. Dočkáme sa jej? To je zatiaľ nejasné.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 10. 02. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL