Hitchcock: Tréneri to nemôžu chcieť viac ako hráči

Hlavný tréner tímu Edmonton Oilers Ken Hitchcock sa vyjadroval kriticky smerom k svojim zverencom po sobotnej prehre 2:5 so San Jose.

„V tomto čase roka to tréneri nemôžu chcieť viac ako hráči. Na konci dňa je to o rozhodnutí, či chcete hrať správnym spôsobom, pretože je úspešný alebo či si chcete robiť svoje veci. Toto bol zápas, v ktorom si chceli robiť svoje veci a draho sme za to zaplatili,“ povedal Hitchcock.

Sharks sa ujali dvojgólového vedenia v prvej tretine, v ktorej mali streleckú prevahu 12:5. Edmonton sa v druhej tretine zlepšil do tretej tretiny vstupoval za stavu 1:3. V nej inkasoval ďalšie dva góly.

„Ani len sme si dnes nedali šancu zabojovať o výhru. Zápas bol rýchlo skončený. Keď strácate puk tak často a keď hráte tak ľahkovážne, potom si nedávate šancu na úspech. Urobili sme to pri prvom a druhom góle, urobili sme to pri štvrtom. Nemôžeme hrať takto a čakať, že vyhráme,“ skonštatoval Hitchcock.

Oilers síce porazili vo štvrtok Minnesotu pomerom 4:1, ale to bola ich jediná výhra z posledných ôsmich zápasov. Edmonton je momentálne na 12. mieste Západnej konferencie so štvorbodovou stratou na poslednú postupovú pozíciu.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 10. 02. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL