Zuccarello by už bol najradšej, ak by bolo po všetkom

Dva týždne pred prestupovou uzávierkou musí útočník Rangers, Mats Zuccarello, s napätím čakať na to, či bude vymenený a do akého tímu. Nečudo, že by už bol rád, ak by prestupové obdobie už skončilo.

Tridsaťjedenročný nórsky reprezentant je v New Yorku populárnym hráčom, ale 1. júla by sa mohol stať neobmedzeným hráčom a očakáva sa, že bude pred prestupovou uzávierkou vymenený, pretože pravdepodobne nepatrí do dlhodobých plánov tímu v prestavbe.

Zuccarello si je dobre vedomý svojej situácie a hoci zostáva pokojný a na ľade ho to neovplyvňuje, bol by rád, ak by to už všetko bolo za ním a bol vymenený radšej skôr ako neskôr, ak vymenený má byť.

„Želám si, aby to bolo skôr, len na vyjasnenie. Teraz som však tu. Budem hrať čo najtvrdšie a urobím to najlepšie, čo viem. To je všetko, čo môžem mať pod kontrolou,“ poznamenal Zuccarello pre ligový web.

Už vlani visel nad Zuccarellom otáznik. Tím vymenil pred uzávierkou Ryana McDonagha, Nicka Holdena, J.T. Millera, Ricka Nasha a Michaela Grabnera. Špekulovalo sa, že on by mohol vyť vymenený v lete. Nebol, ale nedostal ani novú zmluvu.

O svojej situácii premýšľal aj príliš, čo sa prejavilo na slabej prvej polovici sezóny, v ktorej zaznamenal len 14 bodov (4+10) v 28 zápasoch. V 13 zápasoch od 8. januára však nazbieral 18 bodov (5+13) len v 13 dueloch.

„Celá tá situácia, všetko, nechal som to na mňa dopadnúť viac, ako som mal. Premýšľal som o tom až príliš, bol som negatívny a nebol som sám sebou. Bola to moja vina, že som to dopustil, ale som len človek. Bolo to trochu ťažké obdobie a ja som si ho ešte skomplikoval. Teraz je to už dobré,“ priznal Zuccarello, ktorý sa snaží nečítať noviny, ale občas mu špekulácie pripomenú fanúšikovia. Vyrovnáva sa s tým zmenou pohľadu na vec.

„Žijeme dobrý život. Sme hráči NHL. Bez ohľadu na to, kde v tejto lige hráte, žijete svoj sen, hráte v NHL. Máme to privilégium robiť to, čo milujeme,“ dodal.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 12. 02. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL