Bol to šialený zápas, povedal DeBrincat po životnom výkone + video

Mladý útočník Chicaga Alex DeBrincat má za sebou životný zápas. K pondelkovej výhre 8:7 nad Ottawou pomohol jeho štvrtým hetrikom a prvým päťbodovým výkonom v kariére. Vyslúžil si zaň post prvej hviezdy duelu.

„Bol to celkom bláznivý zápas. S toľkými gólmi to pripomínalo skôr letný hokej. Je dobré, že sme zvíťazili. Na tom jedinom záleží a od toho sa musíme odraziť,“ povedal 21-ročný americký krídelník, ktorý prvýkrát prekonal 30-gólovú hranicu a dosiahol métu 60 bodov v 60. zápase jeho druhej sezóny.

DeBrincat skóroval dvakrát po sebe v divokej prvej tretine, keď sám vyrovnal stav z 0:2 na 2:2 za 73 sekúnd. Prvý gól strelil v presilovke, tretí pridal v strede druhej tretiny a posielal ním Blackhawks do vedenia 6:5. So štyrmi hetrikmi od začiatku minulého ročníka je v lige druhý za Alexom Ovečkinom (6).

Rodák z Farmington Hills v Michigane má priemer rovného bodu na zápas, pričom už teraz si vytvoril nové osobné maximá v počte gólov (32), asistencií (28) i bodov. V posledných 12 zápasoch nazbieral 22 bodov (9+13). V NHL už absolvoval 141 duelov s bilanciou 57 gólov a 50 prihrávok. Draftovaný bol v roku 2016 z 39. miesta.




Autor: Marián Masaryk | Vydané: 19. 02. 2019 | Rubrika: Video


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL