Halák sa vracia do brány, vráti sa do akcie aj Cehlárik?

V poslednom zápase Bostonu sme videli v základnej zostave Bruins len jedného Slováka. V stredajšom dueli proti Vegas by však mohli byť opäť v akcii až traja.

K Zdenovi Chárovi sa pridá minimálne brankár Jaroslav Halák, ktorý podľa trénera Brucea Cassidyho dostane proti Golden Knights v bráne prednosť pred Tuukkom Raskom po dvojzápasovej odmlke.

Pre Haláka nepôjde o prvý zápas proti tímu, ktorý sa v kolotoči NHL objavil ešte len v minulej sezóne – v novembri s 38 zákrokmi pomohol k výhre 4:1 a bol prvou hviezdu zápasu. Dnes sa bude aj snažiť nadviazať na výborné výkony z ostatných duelov, ktoré korunoval čistým kontom v piatkovom zápase proti Anaheimu.

Hrať by mohol aj útočník Peter Cehlárik. Ten sobotný zápas proti Los Angeles opúšťal s ľahším zranením v dolnej časti tela, pre ktoré vynechal aj pondelkový duel proti San Jose. V utorok absolvoval celý dobrovoľný tréning a podľa trénera je jeho návrat „možný“.

Dvadsaťtriročný rodák zo Žiliny odohral v tejto sezóne 13 zápasov, v ktorých zaznamenal šesť bodov za štyri góly a dve asistencie. V priemere hráva 13 minút a 13 sekúnd na zápas.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 20. 02. 2019 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL