Ovečkin sa stal rekordérom. Prekonal Gretzkyho aj Bossyho + video

Kapitán tímu Washington Capitals stále dokazuje, že patrí medzi najlepších strelcov histórie NHL. V piatkovom zápase proti New Yorku Islanders to potvrdil gólom, ktorý ho zaradil medzi najväčšie legendy a znamenal vytvorenie nového rekordu. Rozhodol ním o výhre 3:1.

Alex Ovečkin strelil svoj 106. víťazný gól v kariére, čím vyrovnal zápis Patricka Marleaua na siedmom miesto historického poradia. Dôležitejšie však bolo, že to bol jeho 45. gól v sezóne. Ako prvý hráč v histórii ich toľko strelil v 10 sezónach. Prekonal tým zápis Waynea Gretzkyho a Mikea Bossyho.

„Jeho schopnosti strieľať góly a tvoriť šance sú také, aké som nikdy nevidel. V lige je veľa skvelých hráčov, ale nevidel som, že by bol niekto taký čistokrvný strelec. Odvádza pre nás množstvo tvrdej roboty a ukazuje, aký je výnimočný hráč,“ vyzdvihol svojho kapitána útočník T.J. Oshie.

Tridsaťtriročný Moskovčan si predĺžil bodovú sériu na osem zápasov. Po 64 dueloch sezóny má na konte 75 bodov, s ktorými je jasným lídrom tímu. V 1067 zápasoch základnej časti NHL nazbieral 1 197 bodov za 652 gólov a 545 asistencií.




Autor: Marián Masaryk | Vydané: 02. 03. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL