Taylor Hall dúfa, že si v sezóne ešte zahrá

Hviezdny útočník tímu New Jersey Devils, Taylor Hall, začne rehabilitácie po artroskopickej operácii kolena s cieľom zahrať si ešte v tejto sezóne. Tréner John Hynes však upozorňuje, že nesmie nič siliť a musí dbať na riadne zotavenie sa.

„Je to hráč a chce hrať, ale teraz sa zotavuje z operácie. Musí sa uistiť, že v jeho najlepšom záujme je pristupovať k rehabilitáciám tým správnym spôsobom a zároveň robiť to, čo je v najlepšom záujme organizácie. Ak bude na 100 % pripravený ku koncu sezóny a budeme cítiť, že je pripravený na hranie, tak bude hrať. Ak nie, tak nebude,“ povedal Hynes.

Hall v piatok vynechal 30. zápas po sebe po tom, čo si 13. decembra na tréningu poranil koleno. Do akcie sa síce vrátil 18. decembra, ale len pár dni na to si zranenie obnovil a jeho stav bol ešte horší. Od konca decembra bolo okolo neho ticho a on sa medzitým snažil zo zranenia zotaviť konzervatívnymi spôsobmi. Keď nezaberali, voľba padla na operáciu, ktorú podstúpil začiatkom tohto týždňa.

„Vyskúšali sme všetky rôzne scenáre, pri ktorých bola operácia poslednou možnosťou. Pracovali sme s ním a našimi doktormi. Neustále sme spolu komunikovali a nakoniec sme došli k záveru, že je operácia potrebná. Cítili sme, že artroskopická operácia bude tou najlepšou možnosťou a tešíme sa na to, ako sa z nej zotaví,“ skonštatoval Hynes.

Je šanca, že by sa Hall stihol zotaviť do konca tejto sezóny. Ak by sa tak nestalo, ukončil by ju ziskom 11 gólov a 26 asistencií v 33 stretnutiach. Vlani si vytvoril osobné maximum s 93 bodmi a získal Hartovu trofej.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 02. 03. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL