Halák dosiahol na cenný míľnik vo svojej kariére

Slovenský brankár Jaroslav Halák predviedol v utorok 34 zákrokov, s ktorými pomohol Bostonu k triumfu 4:3 nad Carolinou. Bola to pritom jeho 250. výhra v kariére.

Halák dosiahol v tejto sezóne na túto métu ako druhý brankár Bruins po Tuukkovi Raskovi, ktorý má aktuálne na konte 260 výhier. Momentálne sa v historickom poradí delí o 55. miesto s legendárnym Johnnym Bowerom. Netreba asi písať, že je prvým Slovákom, ktorý to dokázal...

Bratislavskému rodákovi nechýba veľa, aby sa dostal do päťdesiatky najlepších brankárov v počte vychytaných výhier. Na 50. miesto stráca 12 víťazstiev. Métu 300 výhier doteraz dosiahlo len 36 mužov v maskách.

Halák si tiež natiahol sériu víťazstiev na päť, čo je pre neho dôležitejšie, pretože Boston potrebuje v tomto čase sezóny zbierať výhry a body, aby si zaistil play-off. Súčasná forma naznačuje, že tím je na správnej koľaji.

„Hráme dobre, naši lídri hrajú skvelo a to teraz potrebujeme. Do konca zostáva 16 zápasov, musíme na tom stavať a naďalej sa zlepšovať,“ povedal Halák, ktorý má pri bilancii 18-9-4 úspešnosť zákrokov 92,4 % a priemer 2,31 inkasovaného gólu na zápas.

Halákov dôležitý zákrok v predĺžení proti Caroline:



Autor: Jozef Struhár | Vydané: 06. 03. 2019 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL