Kapitán Floridy prekonal rekord, ktorý držali aj dvaja Slováci + video

Kapitán tímu Florida Panthers, Aleksander Barkov, pomohol k piatkovej výhre Floridy 6:2 nad Minnesotou ziskom piatich asistencií. To mu negarantovalo len post prvej hviezdy zápasu, ale aj meno zapísané do knihy rekordov tímu.

Barkov stanovil s piatimi asistenciami v jednom zápase nový rekord Panthers. Prekonal tým zápis, ktorý dosiahli so štyrmi asistenciami aj dvaja Slováci – Jozef Stümpel a Juraj Kolník. Spolu s nimi predošlý rekord držali Juho Lammikko, Thomas Vanek, Brian Campbell, Bryan McCabe, Brett McLean, Nathan Horton, Olli Jokinen, Ray Whitney a Scott Mellanby.

Dvadsaťtriročný Fín bol ako správny kapitán po zápase spokojný hlavne s tým, že sa Panthers podarilo ukončiť sériu šiestich prehier a zareagovať na trpkú porážku zo štvrtka, keď vyhrávali nad Bostonom ešte 37 sekúnd pred koncom.

„V tomto zápase sme mali dve možnosti: buď zabudnúť na posledný zápas a hrať tak tvrdo ako dokážeme, alebo sa ľutovať. Myslím si, že sme dnes skutočne tvrdo dreli a toto víťazstvo si zaslúžili,“ poznamenal Barkov a o rekorde povedal: „Len som posielal puky spoluhráčom a oni strelili góly. Som im za to vďačný. Ale áno, je to pekný zápis.“

Barkov má po 68 zápasoch na konte 29 gólov a 46 asistencií. Kým s gólmi si už nové osobné maximum vytvoril, asistencií na to ešte potrebuje šesť. So 75 bodmi už zároveň potrebuje len štyri, aby zažil najproduktívnejšiu sezónu v kariére.

Piata asistencia pri góle Mikea Mathesona:



Autor: Jozef Struhár | Vydané: 09. 03. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL