Video: Dvaja hráči Floridy strelili v jednom zápase prvé góly v NHL

Tím Florida Panthers zdolal v nedeľu Detroit 6:1 aj zásluhou dvoch nováčikov. Obranca Josh Brown a útočník Dryden Hunt strelili svoje prvé góly v NHL a dostali sa medzi hviezdy zápasu. Navyše, obaja sa poznajú a sú priatelia.

Brown s Huntom sú treťou dvojicou v klubovej histórii s prvými gólmi v NHL v rovnakom zápase. Ako prví to dokázali Stephen Weiss a Eric Beaudoin 3. apríla 2002, o päť rokov neskôr (6. apríla 2007) ich napodobnili Janis Sprukts a Kamil Kreps.

Dvadsaťpäťročný Brown otvoril skóre v siedmej minúte presnou strelou z medzikružia. Bol to zároveň jeho prvý kanadský bod v 24. zápase nováčikovskej sezóny. Panthers ho draftovali v roku 2013 zo 152. miesta.

„Bolo to úžasné. Som skôr defenzívny typ hráča. Nevedel som, či sa mi to podarí v tejto sezóne alebo inokedy, ale som nadšený a pociťujem úľavu, keďže už na to nemusím myslieť,“ povedal Brown, tretia hviezda zápasu.



Dvadsaťtriročný Hunt zvyšoval náskok Floridy v 43. minúte na 5:1 úspešnou dorážkou. Pripísal si piaty bod v 22. zápase tejto sezóny a celkovo šiesty v 33. dueli kariéry. Prvých 11 stretnutí absolvoval v ročníku 2017/18.

„Niekedy sa to stáva. Je trochu ironické, že sme to obaja dokázali v jednom zápase. Je môj veľmi dobrý kamarát. Vidieť to streliť prvý gól a potom sa sám dočkať svojho bolo naozaj výnimočné,“ povedal Hunt, druhá hviezda duelu, ktorý s Brownom hral posledné tri sezóny za Springfield (AHL).




Autor: Marián Masaryk | Vydané: 11. 03. 2019 | Rubrika: Video


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL