Dnes to bola ťažká prehra, priznal Halák

Slovenský brankár Jaroslav Halák sa po dvojzápasovej odmlke vrátil v nedeľu do brány Bostonu, aby sa pokúsil tímu pomôcť k natiahnutiu 19-zápasovej bodovej série. Napokon sa mu nepošťastilo. Bruins podľahli Pittsburghu 2:4.

Tridsaťtriročný bratislavský rodák inkasoval tri góly z 36 striel a prišiel aj o osobnú sériu piatich víťazstiev. Podal však veľmi dobrý výkon, robil, čo mohol, urobil niekoľko veľkých zákrokov, ale jednoducho Bruins nemali svoj deň a nepodali najlepší výkon.

„Dnes to bola ťažká prehra. Samozrejme, že sme chceli, aby séria pokračovala, ale je jej koniec a viete, musíme sa dať len znovu dokopy. Čaká nás náročný rozpis, ťažké zápasy a na utorok musíme byť pripravení. Treba to brať teraz zápas po zápase,“ povedal Halák.

Halák mal pri prehre 91,7% úspešnosť zákrokov a celkovú si tak udržal na úrovni 92,4 %. Priemer inkasovaných gólov na zápas má po 34 zápasoch 2,34.

Bostonu patrí druhá pozícia v Atlantickej divízii, 15 bodov za dominantnou Tampou a štyri body pred Torontom. K vyrovnaniu klubového rekordu v dĺžke bodovej série z ročníka 1940/41 mu chýbali ešte štyri zápasy.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 11. 03. 2019 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL