Hurricanes by mohli mať zrenovovanú arénu možno až za 200 miliónov

Prevádzkovateľ PNC Arény v Raleigh, The Centennial Authority, si koncom minulého týždňa vypočul 80-minútovú prezentáciu Billa Browneho. Jeho agentúra predstavila novú víziu pre arénu, v ktorej hráva aj tím Carolina Hurricanes.

Projekt od architektov spoločností Ratio Architects of Indianapolis a HOK prináša návrhy na vybudovanie baru a reštaurácie na streche haly, možnosť nahradenia niektorých schodísk alebo lóži priestormi, ktoré by generovali vyšší zisk a takisto reorganizáciu hľadiska tak, aby sa na nižšej úrovni zvýšila kapacita.

Na konci prezentácie sa odhalila cena renovácie – išlo by o 167,4 milióna až 201,8 milióna amerických dolárov. Dodatočne by sa k tomu prirátali aj náklady na plánovanie a príslušenstvo.

Projekt, ktorý bol vytvorený na podnet majiteľa Hurricanes Toma Dundona, je pritom podmienený tým, že jeho hokejový tím predĺži s prevádzkovateľom nájomnú zmluvu. Aktuálna končí v roku 2024. Obe strany už vraj začali s rozhovormi o jej predĺžení.

V hale, ktorá bola otvorená v roku 1999, hrávajú domáce zápasy aj basketbalisti Štátnej univerzity Severnej Karolíny. Tiež hostí koncerty, výstavy a iné kultúrno-spoločenské udalosti.

S potenciálnou renováciou by sa mohlo začať v roku 2020, pričom by sa začalo s budovaním nových priestorov pre kancelárie Hurricanes a Gale Force.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 12. 03. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL