Gaudreau explodoval: Šesťbodový výkon sme v NHL videli po viac ako piatich rokoch + video

Johnny Gaudreau doslova explodoval. V utorok pomohol Calgary zvrátiť zápas proti New Jersey toľkými bodmi, že puky ledva udržal v dvoch rukách – strelil tri góly a pridal k nim tri asistencie.

„Moje ruky sú na toto príliš malé,“ pousmial sa pri robení pamätnej fotky.

pic.twitter.com/wfw6PSIaqS

— Eric Francis (@EricFrancis) 13. marca 2019

Rodák z New Jersey v predošlých 19 zápasoch strelil len jeden gól, v utorok tak majestátnym spôsobom ukončil obdobie frustrácie. Bol to prvý šesťbodový výkon, ktorý sme v NHL videli od 14. novembra 2013, keď to dokázal Jamie Benn z Dallasu. Tiež v Calgary.

„Johnny je mimoriadny hráč a dnes večer to daj jasne najavo,“ poznamenal Sean Monahan.

Gaudreau sa stal zároveň prvým hráčom Flames, ktorý v jednom zápase nazbieral šesť bodov, od 20. marca 1994, kedy to dokázal Al MacInnis. Vďaka bodovej erupcii si tiež vytvoril osobné maximá s 33 gólmi a 90 bodmi v jednej sezóne.

„Mohol som pridať ešte jeden gól pri tom malom úniku, čo som tam mal. Myslím si, že brankár vedel, že pôjdem zakončovať bekhendom – nechcel som strieľať medzi nohy, lebo už dvakrát som mu tak dal gól. Skúsil som to na stranu, ale netrafil som,“ povedal Gaudreau.

Ak by trafil, vyrovnal by so siedmimi bodmi v jednom zápase klubový rekord Sergeja Makarova. Inak sa stal 11. hráčom v klubovej histórii, ktorý zažil šesťbodový večer. Zažil ho niekedy ešte pred príchodom do NHL?

„Možno, keď som bol mladší. Už je to dávno, ale môj otec zvykol točiť len dva útoky, takže som bol na ľade často. Som si istý, že som mal veľa zápasov s veľkým počtom bodov, ale to bolo preto, lebo sme mali len šesť útočníkov,“ povedal Gaudreau, ktorý v NHL dosiahol hetrik po piatykrát.




Autor: Jozef Struhár | Vydané: 13. 03. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL