Mohol by McDavid požiadať o výmenu, ak by Oilers opäť nehrali play-off?

Tím Edmonton Oilers zažil sezónu, v ktorej sa vrátil do play-off a vyhliadky vyzerali ružovo. Odvtedy na tom však nie je dobre, a preto sa sem-tam špekuluje aj o tom, či by to nemohlo ohroziť zotrvanie superhviezdy Connora McDavida v meste z Alberty.

Mcdavid

„Olejári“ majú v prebiehajúcom ročníku bilanciu 31-32-7 a posledných 12 zápasov na to, aby sa dostali do play-off. Ich strata je však už osembodová, a tak sa opäť dostala na rad otázka, či by útočník a kapitán v jednej osobe nechcel klub opustiť, ak trápenie mužstva neprestane.

Na túto otázku sa v hypotetickej rovine snažil odpovedať renomovaný odborník Pierre LeBrun, podľa ktorého nemá McDavid taký charakter, aby svojich spoluhráčov opustil. Naopak, bude sa snažiť tím pozdvihnúť ako správny kapitán.

„V blízkej budúcnosti k tomu nedôjde, ak k tomu vôbec niekedy dôjde. Connor McDavid je plne zaangažovaný v tom, aby pomohol vo svojej organizácii veci zvrátiť. Samozrejme, do popredia vstupuje hľadanie generálneho manažéra a rozhodnutie o trénerovi. On je však súčasťou chcenia veci napraviť,“ povedal LeBrun.

„Nehľadá dôvody na to, aby odišiel inam, čo je dôležité. Nie je to ani prekvapením. Ak poznáte Connora McDavida, tak viete, že sa nevzdáva. Poviem toto a je to len môj vlastný názor. Ak by takto veci v Edmontone prebiehali aj o tri roky, kto vie. Podpísal však dlhodobý kontrakt a v tomto bode je smiešne myslieť si, že by chcel odísť.“


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 16. 03. 2019 | Rubrika: Špekulácie


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL