Yzerman by sa mohol vrátiť do Detroitu, ale nie ako generálny manažér

Steve Yzerman pred touto sezónou odstúpil z funkcie generálneho manažéra tímu Tampa Bay Lightning, ktorá bola pre neho už príliš vyťažujúca. Aktuálne je tak konzultantom. Zmluva sa mu však pomaly blíži ku koncu.

Jeho zotrvanie v organizácii Lightning po tejto sezóne nie je vylúčené, ale je veľmi nepravdepodobné. Yzerman chce viac času tráviť s rodinou v Detroite, a tak sa často objavujú aj špekulácie o jeho návrate do organizácie Red Wings, ktorú ako kapitán doviedol k jednému z najúspešnejších období v klubovej histórii.

Doteraz sa však hovorilo výhradne o tom, že by u „Červených krídel“ mohol nahradiť generálneho manažéra Kena Hollanda, ktorého meno sa zase spája so Seattleom.

Elliotte Friedman z televízie Sportsnet si však myslí, že by sa Yzerman pri možnom návrate nakoniec nemusel stať generálnym manažérom. Hollanda by nahradil len na poste prezidenta hokejových operácií. Adepta na generálneho manažéra vidí v inej hokejovej osobnosti.

„Tipujem, že ak sa Steve Yzerman vráti do Detroitu, tak sa tam vráti v úlohe prezidenta hokejových operácií a Pat Verbeek bude generálnym manažérom. To je však len môj dojem,“ poznamenal odborník.

Verbeek je momentálne tiež zamestnancom Tampy, kde pôsobí ako asistent generálneho manažéra. Predtým v tíme pôsobil ako riaditeľ profesionálneho skautingu. Po skončení hráčskej kariéry pracoval v Detroite ako profesionálny skaut. V jeho drese tiež odohral dve sezóny, pričom v ňom dosiahol svoj 500. gól i 1000. bod.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 17. 03. 2019 | Rubrika: Špekulácie


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL