Tampa dominuje, ale jej tréner je stále bez novej zmluvy. Prečo?

Tím Tampa Bay Lightning zažíva skvelú sezónu, v ktorej bude vstupovať do play-off ako najväčší adept na Stanleyho pohár. Napriek tomu však jeho tréner Jon Cooper stále nemá podpísanú novú zmluvu, hoci tá aktuálna po sezóne vyprší.

Darren Dreger z TSN tvrdí, že Cooper je v podobnej situácii, akou si prechádzal v minulej sezóne Barry Trotz vo Washingtone, ale s tým rozdielom, že Trotz bol zo svojej pozície viac-menej po vzájomnej dohode vytlačený.

Keďže tomu tak v Tampe nie je, otázkou je, prečo teda Cooper doteraz nepodpísal novú zmluvu. Dreger si myslí, že dôvodom je jeho dĺžka pôsobenia v organizácii. Tréneri majú v tímoch svoju „životnosť“, a tak bude na vedení tímu, aby sa rozhodlo, či už sa čas Coopera naplnil alebo nie.

„Myslím si však, že by bolo potrebné kolosálne zlyhanie Tampy Bay v prvom kole play-off – možno druhom kole – aby bol jeho koniec čo i len zvažovaný,“ poznamenal Dreger.

Jeho kolega Bob McKenzie tvrdí, že vedenie chce, aby Cooper v tíme zostal a ani Cooper nemá záujem ho opustiť. On poukazuje skôr na finančné podmienky. Momentálne totiž kormidelník zarába 2,25 milióna dolárov ročne a v posledných rokoch tréneri ako Mike Babcock a Joel Quenneville posunuli latku u kvalitných trénerov výrazne vyššie.

„Cooper chce byť platený spravodlivo. Skutočnosť, že pracuje a žije v štáte bez dane z príjmu, by vo väčšej či menšej miere mala pomôcť v jeho prípade – rovnako, ako tomu bolo, keď Kučerov, Stamkos či Hedman akceptovali zmluvy s nižšou tržnou hodnotou,“ poznamenal McKenzie.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 17. 03. 2019 | Rubrika: Špekulácie


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL