Halák bol ako stena. Som šťastný, že sme vyhrali, povedal po zápase

Slovenský brankár Jaroslav Halák sa nedostal medzi tri hviezdy sobotného zápasu, ale veľkou mierou pomohol Bostonu k výhre 2:1 nad Columbusom, ktorá sa zrodila v predĺžení.

Bratislavský rodák sa vrátil do brány a pomohol ukončiť trojzápasovú sériu prehier Bruins s 24 zákrokmi, pričom niekoľko z nich bolo dôležitých, vrátane zákroku v nadstavenom čase proti šanci Zacha Werenskiho. Jeho tím tak vyhral 11. domáci zápas po sebe.

„Bolo pre nás dôležité vrátiť sa domov a vyhrať tento zápas. Oni hrali aj včera. My sme na nich vyšli tvrdo, v prvej tretine sme boli lepší, ale skóre bolo stále len 1:1. Väčšinu zápasu sme pracovali s pukom dobre, poctivo sme korčuľovali, urobili pár dobrých rozhodnutí s pukom,“ povedal Halák.

„Samozrejme, som šťastný, že sme získali tieto dva body, že sme vyhrali. Mohlo to byť lepšie, ak by sme ešte pridali v normálnom hracom čase pár gólov. Mali sme niekoľko šancí, ale až do predĺženia sa nám ich nepodarilo premeniť.“

Halák si vylepšil bilanciu v tejto sezóne na 19-10-4. Zlepšil si aj individuálne štatistiky. Po sobote má 92,5% úspešnosť zákrokov a priemer 2,29 inkasovaného gólu na zápas.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 17. 03. 2019 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL