Chudobin sa postaral o kontroverzný zákrok pri trestnom strieľaní + video

Brankár Anton Chudobin podžral svoj tím, keď v druhej tretine zápasu medzi Dallasom a Vancouverom eliminoval trestné strieľane hviezdneho nováčika Eliasa Petterssona. Urobil tak však kontroverzným spôsobom.

Ruský brankár pri trestnom strieľaní pred seba hodil hokejku, čím znemožnil mladému Švédovi zakončenie a porušil tak pravidlo NHL, podľa ktorého by mal z takéhoto trestného strieľania vyplynúť automaticky gól.

Rozhodcovia Justin St. Pierre a Tim Peel sledovali trestné strieľanie z bránkovej čiary a ich verdikt bol jasný – zákrok, žiaden gól.

S týmto rozhodnutím sa nestotožnil tréner Canucks Travis Green, ktorý sa po zhliadnutí opakovaného záberu neveriacky pýtal na dôvod, prečo nebol tímu pripísaný gól. Rozhodcovia svoj verdikt odôvodnili tým, že Chudobin sa puk snažil hokejkou vypichnúť.



Ak by gól, platil Vancouver by viedol už 3:0 a nemusel by potrebovať nájazdy na to, aby Dallas porazil. Z pohľadu Canucks je táto situácia viac-menej irelevantná, keďže sú z hry o play-off. Stars však získali bod, ktorý priamo ovplyvňuje boj o play-off medzi nimi a St. Louis, Arizonou, Minnesotou či Coloradom, na čo poukázali aj zámorské médiá.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 18. 03. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL