Pánik bodoval, Černák sa teší z Prezidentovej trofeje

V štyroch pondelkových zápasoch NHL sa predstavili dvaja Slováci, ktorí sa postavili proti sebe. Richard Pánik bodoval, ale Erik Černák sa tešil z výhry Tampy, ktorá si zaistila Prezidentovu trofej. Elias Pettersson a Steven Stamkos vytvorili klubové rekordy.

Pánik asistoval pri prehre Arizony v Tampe, ktorá vyhrá základnú časť

Slovenský súboj síce nevyhral, ale Richard Pánik si pripísal 19. asistenciu v sezóne. Prispel k jedinému gólu Arizony, ktorým Clayton Keller otvoril skóre zápasu. Steven Stamkos naň však odpovedal o necelé dve minúty s 384. gólom kariéry, ktorým prekonal klubový rekord Vincenta Lecavaliera. Nasmeroval ním Tampu Bay k domácej výhre 4:1, piatej v sérii. Už v 73. zápase sezóny si zaistila titul v Atlantickej divízii i Východnej konferencii a prvú Prezidentovu trofej v klubovej histórii. Rýchlejšie ju s predstihom získal len Detroit v ročníku 1995/96. Lightning tak budú mať výhodu domáceho ľadu v celom play-off. Victor Hedman, dvojbodový Anthony Cirelli a Yanni Gourde skórovali v tretej tretine, pričom poslední dvaja trafili prázdnu bránu. Pri štvrtom góle asistoval aj Andrej Vasilevskij, ktorý pomohol k triumfu 28 zákrokmi. O osem zákrokov menej urobil Darcy Kuemper pri druhej prehre Coyotes po sebe. Stále im patrí druhá divoká karta na západe. Pánik odohral necelých 15 a pol minúty aj s menším trestom za krosček, jeho krajan Erik Černák zaznamenal dve „plusky“, dve strely a tri bodyčeky za 21 a pol minúty v akcii.

Odporúčame:
Lightning veľmi rýchlo siahli na Prezidentovu trofej. Prvú vo svojej histórii

Stamkosov rekordný gól:


Hviezdy duelu: 1. S. Stamkos, 2. A. Vasilevskij, 3. V. Hedman (všetci TBL)

Vancouver ukončil víťaznú sériu Chicaga, Pettersson s klubovým rekordom

Bo Horvat skóroval už po 16 sekundách predĺženia a rozhodol o víťazstve Vancouveru 3:2 v Chicagu, ktorému ukončil sériu piatich výhier. Horvat len o sekundu zaostal za najrýchlejším gólom od začiatku predĺženia v klubovej histórii, ktorý tiež padol proti Blackhawks (Dixon Ward, 29. november 1993). Alex Edler v presilovke a Markus Granlund otáčali stav z 0:1 na 2:1, Edler si pripísal aj asistenciu a Thatcher Demko predviedol 29 zákrokov. Canucks bodovali vo štvrtom zápase po sebe. Jonathan Toews v presilovke a Erik Gustafsson sa postarali o góly Chicaga, pričom na oba prihral Patrick Kane. Ako tretí hráč v klubovej histórii dosiahol méty 60 asistencií i 100 bodov viac ako raz. Len on a Bobby Hull nazbierali 100 bodov v sezóne po 30. narodeninách. Corey Crawford kryl 31 striel a jeho tím stráca na play-off štyri body, o dva menej ako Canucks. Elias Pettersson asistoval a so 61 bodmi prekonal klubový rekord nováčika, ktorý držali Pavel Bure s Ivanom Hlinkom.

Horvatov víťazný gól:


Odporúčame:
Pettersson si zvýšil šance na Calderovu trofej prekonaním Bureho rekordu

Hviezdy duelu: 1. B. Horvat (VAN), 2. P. Kane, 3. C. Crawford (obaja CHI)

Jets si upevnil náskok na čele divízie a vyradili Kings z hry o play-off

Winnipeg zvíťazil v Los Angeles 3:2 a po tretej výhre v sérii si zvýšil náskok na čele Centrálnej divízie na tri body pred Nashville. Má oproti nemu zápas k dobru. Zároveň pripravil svojho súpera aj o poslednú šancu zabojovať o play-off. Rozhodol o tom Tyler Myers, ktorý prelomil remízový stav v závere druhej tretiny. Kevin Hayes a dvojbodový Kyle Connor v presilovej hre poslali Jets do vedenia 2:0 za 65 sekúnd v prvej tretine, ale Sean Walker a Dustin Brown vyrovnali stav. Brown skóroval pri početnej výhode. Laurent Brossoit potreboval na výhru urobiť len 15 zákrokov, jeho náprotivok Jack Campbell opustil duel s 25 zásahmi. Kings prehrali tretí zápas po sebe a 16. z posledných 18. Winnipeg dosiahol 90-bodovú hranicu piatykrát v histórii. Jeho rekord je 114 bodov z minulej sezóny.

Odporúčame:
Video: Kyle Clifford vs. Nathan Beaulieu (bitka)

Hviezdy duelu: 1. T. Myers, 2. K. Connor (obaja WPG), 3. D. Brown (LAK)

Štvorbodoví Marchessault, Smith doviedli Vegas k výhre v San Jose, Couture s míľnikom

Jonathan Marchessault zaznamenal dva góly a dve asistencie, Reilly Smith si pripísal gól a tri asistencie pri vysokej výhre Vegas 7:3 v San Jose, tretej po sebe a deviatej v posledných desiatich zápasoch. Paul Stastny, Mark Stone a Cody Eakin využili presilové hry, skóroval aj dvojbodový William Karlsson. Nate Schmidt dvakrát asistoval a Malcolm Subban kryl 36 striel. Prekonali ho Joe Thornton a dvojgólový Logan Couture, ktorý otvoril skóre duelu v 30. sekunde a dosiahol métu 500 bodov v NHL. Martin Jones inkasoval trikrát z 11 striel a už v 13. minúte ho vystriedal Aaron Dell, ktorý chytil 27 zo zvyšných 30 striel. Marchessaultov druhý gól padol do prázdnej brány. On a Smith sa stali tretím a štvrtým hráčom v krátkej histórii Vegas so štvorbodovým zápisom. Sharks, ktorí hrali bez kapitána Joea Pavelskiho, premárnili aj tretiu šancu zaistiť si play-off, všetky na domácom ľade.

Coutureov 500. bod v NHL:
Hviezdy duelu: 1. R. Smith, 2. J. Marchessault (obaja VGK), 3. L. Couture (SJS)

Slováci v akcii:

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
E. Černák (TBL) 21:23 0 0 0 +2 0 2 0
R. Pánik (ARI) 15:21 0 1 1 0 2 0 0



Autor: Marián Masaryk | Vydané: 19. 03. 2019 | Rubrika: Sumáre


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL