Quenneville sa chce vrátiť do NHL, ale neponáhľa sa

Skúsený tréner Joel Quenneville tvrdí, že má stále záujem o návrat do kanadsko-americkej NHL, ale nijako sa s ním neponáhľa a chce využiť dostatok času na to, aby sa rozhodol, kedy sa do ligy vráti.

„Momentálne sa neponáhľam,“ povedal Quenneville pre WGN TV. „Uvidíme, ako sa vecí vyvinú v lete. Budeme o tom musieť premýšľať. A potom uvidíme.“

Quenneville stál naposledy na lavičke Chicaga, do ktorého prišiel v októbri 2008 a ktoré doviedol k trom Stanleyho pohárom v rokoch 2010, 2013 a 2015. V novembri minulého roka ho nahradil Jeremy Colliton. Neprekvapilo ho to.

„V našom biznise už viac prekvapenia nebývajú,“ skonštatoval. „Mal som to privilégium byť 10-11 rokov v Chicagu a chápem, že je to súčasť biznisu.“

Šesťdesiatročný kormidelník predtým trénoval aj St. Louis Blues a Colorado Avalanche. Celkovo absolvoval v NHL ako tréner 22 sezón s bilanciou 890-532-137 a 77 remízami. V 18 sezónach si zahral aj v play-off.

„Na Chicago mám špeciálne a veľmi pozitívne spomienky, ľudia sa tu vždy ku mne aj mojej rodine správali mimoriadne. Odchod bol ťažký. Nikdy som nemohol poďakovať fanúšikom, ale veľmi ich oceňujem a obdivujem všetko, čo urobili, aby podporovali náš tím a zlepšovali našu skúsenosť v Chicagu,“ dodal s tým, že naďalej sleduje väčšinu zápasov Blackhawks.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 19. 03. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL