Černák ako prvý Slovák s Prezidentovou trofejou od roku 2014: Je to skvelý pocit

Slovenský obranca Erik Černák v tejto sezóne neprerazil len v NHL, ale dokonca v zostave najlepšieho tímu základnej časti. Tampa Bay si totiž v pondelok víťazstvom 4:1 nad Arizonou zaistila Prezidentovu trofej.

„Je to skvelý pocit. Hlavne pre mňa, pretože pred sezónou som si nemyslel, že v tomto ročníku odohrám v NHL toľko zápasov. Som skutočne šťastný, že odkedy som sem prišiel, som tu dokázal zostať a hrať skoro v každom zápase,“ povedal Černák, ktorý získal trofej ako prvý Slovák od ročníka 2013/14, v ktorom za Boston hrávali Zdeno Chára a Andrej Meszároš.

Dvadsaťjedenročný košický rodák odohral za Lightning v tomto ročníku 49 zápasov, v ktorých si pripísal štyri góly a desať asistencií. V priemere hráva 19 minút na zápas, ale v posledných troch zápasoch po sebe odohral zakaždým viac ako 21 minút.

Spočiatku musel Černák presvedčiť, že si miesto zaslúži. Občasne býval zdravým náhradníkom, ale od 7. februára túto pozíciu nezastával a dva zápasy vynechal len pre zranenie dolnej časti tela.

Individuálne sa mu darí a má motiváciu na to, aby vo výborných výkonoch pokračoval. Nájde ju vo zvyšku základnej časti aj jeho tím, ktorý už deväť zápasov pred koncom dlhodobej časti sezóny vie, že nepríde o najlepšiu bilanciu? Ako k tomu bude teraz pristupovať?

„Myslím si, že to berieme zápas po zápase. V každom zápase chceme hrať rovnako. Nechceme dať šancu ostatným tímom. Myslím si, že je to dôležité. Vieme, že máme skutočne dobrý tím, musíme v tom len pokračovať a hrať neustále rovnakú hru. To by bolo úžasné, najmä teraz pred play-off. Musíme sa uistiť, že všetko bude v poriadku a pripraviť sa na play-off,“ poznamenal Černák.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 19. 03. 2019 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL