Bärtschi by mohol hrať už čoskoro, Hughesov debut stále nejasný

Talentovaný obranca Quinn Hughes nezažije debut v NHL počas tohto víkendu, ale krídelník Sven Bärtschi by sa počas neho mohol vrátiť do základnej zostavy tímu Vancouver Canucks.

Vážny otras mozgu obmedzil dvadsaťšesťročného Švajčiara v tejto sezóne len na 22 zápasov. Naposledy hral 2. februára. V piatok absolvoval plný tréning a povedal, že ak si ho tréner Travis Green vyberie do zostavy, bude pripravený hrať.

Canucks mali v posledných piatich dueloch bilanciu 4-0-1, a tak je otázne, či pred sobotným duelom proti Calgary bude chcieť tréner meniť zostavu.

„Povedal, že je zdravý. To znamená, že je zdravý a pripravený hrať. Chce hrať, čo je to najdôležitejšie. Teraz sa pre nás stal možnosťou. Uvidíme, čo bude,“ povedal Green.

Tím medzitým bude sledovať, ako sa vyvíja zranenie, ktoré v poslednom zápase vysokoškolskej kariéry utrpel Hughes. Tím by mu chcel dať šancu zahrať si v NHL ešte v tejto sezóne a stále sa verí, že by pár zápasov mal stihnúť odohrať. Kedy by mohol nastúpiť, je však stále otázne.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 23. 03. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL