Majiteľ Senators si rýpol do Maple Leafs i do starostu Ottawy

Majiteľ tímu Ottawa Senators, Eugene Melnyk, absolvoval v piatok rozhovor pre rádio CFRA a nedával si servítku pred ústa, keď komentoval rivala z Toronta či starostu hlavného mesta Kanady, Jima Watsona.

Odporúčame:
Majiteľ Senators: Chceme nájsť skutočných fanúšikov klubu

Melnyk sa snažil vysvetliť, že by fanúšikovia mali mať viac porozumenia pre výmeny, ktoré jeho klub urobil v rámci prestavby za posledný polrok, keď tím opustili Erik Karlsson, Mike Hoffman, Mark Stone, Matt Duchene a Ryan Dzingel.

„Veľa ľudí bolo skutočne nahnevaných, že sme nakoniec vymenili všetkých troch, Duchenea, Stonea i Dzingela. Ak sa však nad tým zamyslíte, tak všetci chceli sedem alebo osemročné zmluvy vo veku 27 rokov. O päť alebo šesť rokov by boli takmer v strede svojich 30. rokov a vy by ste tu mali mladíkov, ktorí by čakali na šancu,“ poznamenal Melnyk.

Majiteľ, ktorého odchod si opakovane žiada významná časť fanúšikovskej základne Senators, sa zameral na prestavbu, ktorú v ostatných rokoch robilo Toronto. Z nej by si mal jeho tím zobrať príklad, ako ju nerobiť.

„Získať Stanleyho pohár bude pre nich bez obrany veľmi náročné. Pretože už teraz dosahujú platový strop, nebudú môcť priviesť nikoho nového, takže zostanú zaseknutí. Preto musíte byť veľmi opatrní. Ich tím skolabuje, pretože keď robili prestavbu, tak sa urobili chyby a niekto zabudol na obranu,“ vysvetlil Melnyk.

Reč padla aj na projekt novej arény v centre Ottawy, ktorý stroskotal na konflikte medzi Melnykom a Johnom Ruddym. Melnyk však kriticky vystúpil proti starostovi Watsonovi po tom, čo moderátor Bill Carroll poznamenal, aký bol starosta voči Melnykovi počas celého procesu kritický.

„Má také šťastie, že som držal moje ústa zavreté. Aj on to mal urobiť. Mám toho veľa, čo by som mohol povedať, ale neurobím to. Keby som bol ním, bol by som veľmi opatrný a chodil so zavretými ústami. Jediné, čo tým dosiahol, je, že v sídle NHL sa pozrú a povedia si: Potrebujeme skutočne prinášať viac udalostí do tohto mesta?“ skonštatoval.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 23. 03. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL