Connorov životný večer. Tri efektné góly a asistencia + video

Americký útočník Kyle Connor odohral jeden zo svojich najlepších zápasov v živote. V sobotu zariadil triumf Winnipegu 5:0 nad Nashville troma gólmi a asistenciou. Premiérový hetrik v NHL mu vyniesol post prvej hviezdy duelu.

Dvadsaťdvaročný krídelník otvoril skóre v piatej minúte druhej tretiny. V posledných piatich minútach tretej tretiny strelil dva góly po sebe, pričom hetrik zavŕšil deväť sekúnd pred koncom zápasu. Všetky jeho góly boli pastvou pre oči divákov v Bell MTS Place.

Connor si po zápase pochvaľoval spoluprácu s Kevinom Hayesom (1+3) a Patrikom Lainem (0+1) v jednom útoku: „Hrali sme správnym spôsobom. Máme schopnosti vytvárať si priestor a čas na ľade jeden pre druhého. Keď sme zohraní, sme naozaj smrtiaci útok.“

Connor si vďaka štvorbodovému výkonu vytvoril nové osobné maximá s 32 gólmi a 61 bodmi v 75 zápasoch sezóny. V ostatných štyroch dueloch nazbieral osem bodov za päť gólov a tri asistencie. V 171 stretnutiach základnej časti NHL strelil 65 gólov a získal 123 bodov.

Jets si hladkým domácim víťazstvom zaistili postup do play-off. Zahrajú si v ňom v druhej sezóne po sebe a štvrtýkrát v klubovej histórii.




Autor: Marián Masaryk | Vydané: 24. 03. 2019 | Rubrika: Video


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL