Generálny manažér Columbusu sa hnevá: Nevyzeráme ako tím

Generálny manažér tímu Columbus Blue Jackets, Jarmo Kekäläinen, sa pred prestupovou uzávierkou snažil dať všetko do toho, aby zlepšil svoju zostavu s cieľom bojovať o Stanlehyo pohár. Momentálne však tím nevyzerá ako adept na titul.

Columbus prehral tri zápasy po sebe, vďaka čomu vypadol z postupových pozícií a momentálne stráca tri body na druhú divokú kartu, ktorú má v rukách Montreal.

Blue Jackets od prestupovej uzávierky vyhrali len päť zápasov a strelili v priemere len 2,08 gólu na zápas. Kekäläinena hnevá najmä to, že tím nenapĺňa svoj veľký potenciál, za čo môže aj nesúdržnosť hráčov.

„Musíme začať hrať ako jeden tím,“ povedal pre The Athletic. „Momentálne vyzeráme ako skupina individualít, ktoré idú odlišnými smermi. Nevyzeráme ako tím.“

Od svojho príchodu do Ohia zaznamenal Matt Duchene tri góly a tri asistencie v 15 zápasoch. Hviezdny Artemij Panarin za rovnaké obdobie strelil len jeden gól. To vynára otázniky nad zmyslom pre zodpovednosť u hráčov tímu.

„Ste schopní pozrieť sa navzájom do očí a vedieť, že robíte svoju prácu? Keď robíte svoju prácu, môžete chcieť aj od iných, aby aj oni robili to, čo majú. Tomu sa hovorí hrdosť profesionála,“ poznamenal Kekäläinen.

Generálny manažér trvá na tom, že naďalej plne podporuje hlavného trénera Johna Tortorellu a odmietol myšlienku, že by ho mohol po skončení sezóny vyhodiť.

„To je jednoducho smiešne. Tortorella je naším trénerom už dlhý čas a je pre nás dobrým trénerom. Dvakrát po sebe nás dotiahol do play-off. Je to veľmi skúsený tréner v tejto lige,“ doplnil fínsky manažér.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 24. 03. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL