Halák vychytal výhru nad Rangers, Chára bodoval, Pastrňák žiaril

V stredu boli na pláne štyri zápasy. Slováci sa predstavili v dvoch. Z víťazstva sa tešili Jaroslav Halák a Zdeno Chára, ktorý aj bodoval. Prvou hviezdou ich duelu bol jednoznačne David Pastrňák.

Halák porazil Lundqvista, Pastrňák päťbodový, Chára asistoval

David Pastrňák strelil tri góly a pridal dve asistencie, aby si s piatimi bodmi vytvoril nové kariérne maximum a doviedol Boston k výhre 6:3 nad Rangers, s ktorými prehral deväť zápasov z predošlých desiatich. Bruins, ktorí v poslednom zápase proti Tampe prišli o dvojgólové vedenie, strelili štyri góly v tretej tretine. Okrem Pastrňáka sa o ne postarali Jake DeBrusk, Patrice Bergeron a Charlie McAvoy. Brad Marchand zaznamenal tri asistencie, Zdeno Chára jednu. V akcii strávil 20 a pol minúty, pričom si pripísal aj mínusový bod, bodyček, blok, dve strely a dve trestné minúty za zdržovanie hry. K 12. domácej výhre po sebe pomohol aj Jaroslav Halák, ktorý zastavil 20 z 23 striel a pripísal si tretiu výhru po sebe. Prekonali ho len Ryan Strome a Mika Zibanejad, ktorý strelil dva góly. Henrik Lundqvist kryl 26 striel a prehral len druhý zápas z posledných deviatich vzájomných. Bol to jeho 50. zápas v sezóne, čím sa stal len siedmym brankárom histórie, ktorý toľkoto zápasov odchytal v minimálne 12 sezónach. New York celkovo prehral po šiesty raz z posledných siedmich duelov. Duel nedohral Brady Skjei, ktorého v tretej tretine trafil do hlavy puk. Obom tímom sa darilo v presilovkách – Bruins využili štyri zo šiestich, Rangers dve zo štyroch. Domáci privítali naspäť v zostave Toreyho Kruga a Marcusa Johanssona.

Skvelá práca Lundqvista:


Odporúčame:
Pastrňák zažiaril s piatimi bodmi a napodobnil Neelyho + video

Hviezdy duelu: 1. D. Pastrňák, 2. D. Krejčí, 3. B. Marchand (všetci BOS)

Toronto prvýkrát prehralo v nájazdoch. Zdolala ho Philadelphia

Sean Couturier udržal maličké nádeje Philadelphie nažive aspoň o jeden ďalší deň, keď strelil gól v normálnom hracom čase a ako jediný uspel v samostatných nájazdoch, aby rozhodol o výhre 5:4 nad Torontom, po ktorej Flyers strácajú na Montreal osem bodov s piatimi zápasmi do konca. „Bez ohľadu na situáciu chceme vyhrávať. Je zábavnejšie odohrať víťazný zápas. Čo sa stane, to sa stane. Musíme sezónu ukončiť dobre a niečo tu začať budovať,“ poznamenal Couturier. Okrem neho skóroval aj Radko Gudas, Travis Konecny a Ryan Hartman. Carter Hart predviedol 38 zákrokov a zneškodnil aj päť nájazdov. O góly Maple Leafs, ktorí v nájazdoch prehrali prvýkrát v sezóne, sa postarali Auston Matthews, Connor Brown, Nazem Kadri a William Nylander. Frederik Andersen predviedol 40 zákrokov. V akcii nechýbal ani slovenský obranca Martin Marinčin, ktorý vyslal na bránu tri strely počas 13 a pol minúty v akcii. Zaznamenal aj jeden plusový bod.

Hviezdy duelu: 1. S. Couturier (PHI), 2. S. Laughton (PHI), 3. C. Brown (TOR)

Dallas prišiel o brankára, ale vyhral dôležitý duel v Calgary

Alexander Radulov a Miro Heiskanen strelili presilovkové góly, aby doviedli Dallas k tesnému víťazstvu 2:1 na ľade Calgary, ktorým si upevnil pozíciu prvej divokej karty v Západnej konferencii s trojbodovým náskokom pred Arizonou a zápasom k dobru. Stars sa zranil v druhej tretine brankár Ben Bishop, ktorý dovtedy kryl všetkých 20 striel. Anton Chudobin následne čelil 16 strelám, z ktorých ho v predposlednej minúte zápasu prekonal T.J. Brodie. David Rittich urobil 21 zákrokov a Flames nedokázali nájsť recept na texaský tím ani v poslednom vzájomnom zápase v sezóne. Dallas ťahá proti Calgary šesťzápasovú sériu výhier.

Radulov a jeho individuálny prienik:


Odporúčame:
Dallasu sa v stredu opäť zranil Ben Bishop + video

Hviezdy duelu: 1. A. Radulov (DAL), 2. M. Giordano (CGY), 3. M. Heiskanen (DAL)

Barrie pomohol Coloradu k dôležitej výhre nad Vegas

Tyson Barrie strelil gól v druhej tretine, aby sa so 73 gólmi v kariére stal klubovým lídrom medzi obrancami. Pridal aj dve asistencie, aby pomohol k víťazstvu Colorada 4:3 nad Vegas, ktorým sa tím dostal do dobrej pozície pred piatkovým kriticky dôležitým zápasom o postup s Arizonou. Tá naň stráca dva body. Zvyšné góly strelili Matt Calvert, Nathan MacKinnon a Gabriel Bourque, kým Philipp Grubeuer zneškodnil 34 striel a pripísal si piatu výhru z posledných šiestich štartov. Jeho náprotivok, Malcolm Subban, zastavil 26 striel. Paul Stastny, Reilly Smith a Alex Tuch strelili góly Golden Knights, ktorí mali šancu zaistiť si účasť v play-off, ak by vyhrali.

Barrieho rekordný gól:


Hviezdy duelu: 1. T. Barrie (COL), 2. N. MacKinnon (COL), 3. A. Tuch (VGK)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (BOS) 20/23 (87,0%) - - - - - - -
Z. Chára (BOS) 20:27 0 1 1 -1 2 2 1
M. Marinčin (TOR) 13:27 0 0 0 +1 0 3 0



Autor: Jozef Struhár | Vydané: 28. 03. 2019 | Rubrika: Sumáre


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL