Mizéria Chicaga: Má najhoršie oslabenia v NHL za posledné dekády

V minulej sezóne skončilo Chicago v spodnej tretine v hre v presilovkách a oslabeniach. Tím chcel medzi sezónami na tom zapracovať. Kým presilovky sa zlepšili, oslabenia nie.

Vlani boli Blackhawks s presilovkami na 28. mieste v celej NHL. Keď na lavičku v novembri prichádzal Jeremy Colliton, boli na 27. mieste. Odvtedy sa zlepšili a aktuálne sú s 20,9 % na 11. mieste.

S oslabeniami to však také slávne nie je. Kým vlani bol tím na 20. mieste, aktuálne na tom nie je lepšie ani rovnako. Je na tom horšie. A to až tak, že mu so 72,8 % patrí úplne posledné miesto spomedzi 31 tímov súťaže.

Ak by sezóna skončila dnes, Blackhawks by mali v NHL najhoršie oslabenia za posledných 30 rokov! Len o desatinu lepšie na tom v ročníku 1988/89 bol tím Toronto Maple Leafs (72,7 %).

Aj preto zrejme tréneri Chicaga tak bazírujú na tom, aby ich zverenci hrali disciplinovane. A to celkom aj plnia – tím zaregistroval len 242 vylúčení, čo je tretie najnižšie číslo v celej lige. Na 60 minút oslabenia však inkasujú zhruba až 10 gólov.

Hra v oslabeniach je významným dôvodom toho, prečo sa Chicago v tejto sezóne s najväčšou pravdepodobnosťou nepozrie do play-off.

V lige sme nevideli najhorší tím v oslabeniach v bojoch o Stanleyho pohár od ročníka 1996/97. Vtedy sa to podarilo Montrealu s 79,9% úspešnosťou oslabení. V prvom kole sa však Canadiens s play-off rozlúčili.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 30. 03. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL