Chára s Halákom už majú definitívu: V prvom kole play-off sa stretnú s Torontom

Tím Toronto Maple Leafs si v pondelok víťazstvom 2:1 na ľade New Yorku Islanders zaistil postup do play-off v tretej sezóne po sebe. Zároveň už má istotu, že v prvom kole narazí na svojho veľkého rivala z Bostonu.

S istotou ešte nevieme povedať, kto bude mať v sérii výhodu domáceho prostredia, ale bude to pravdepodobne mužstvo okolo Zdena Cháru. Oba tímy odohrajú ešte tri zápasy, pričom Bruins majú na druhom mieste Atlantickej divízie štvorbodový náskok.

Lepšiu bilanciu vo vzájomných zápasoch má v tejto sezóne Boston, ktorý vyhral tri zápasy zo štyroch, pričom na góly vyhral 16:10. V troch zápasoch štartoval Jaroslav Halák, ktorý v nich mal bilanciu 2-1-0 s 93,2% úspešnosťou zákrokov. Tuukka Rask urobil 30 zákrokov pri januárovej výhre 3:2.

Oba tímy sa stretli v prvom kole play-off aj v minulej sezóne. Séria trvala sedem zápasov, po ktorých sa z postupu tešili „Medvede“. Celkovo sa v play-off stretnú po 16. raz od ročníka 1932/33.

„Dúfajme, že sa im budeme môcť revanšovať za minulý rok. Väčšina mužstva je stále pokope, takže by to mala byť vzrušujúca séria,“ povedal brankár Maple Leafs Frederik Andersen.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 02. 04. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL