Je rozhodnuté: Tím Taylora Halla bude opäť draftovať ako prvý

Utorok síce ešte žiadnu hokejová akciu v NHL nepriniesol, no bol to významný deň pre 15 tímov, ktoré nepostúpili do play-off. V kanadskom Toronte sa totiž uskutočnila draftová lotéria.

Počas lotérie sa robili tri žrebovania – prvé rozhodlo o tíme, ktorý bude v tomto roku draftovať ako prvý. Po upravení šancí jednotlivých tímov sa žreboval tím na druhom mieste a potom sa procedúra zopakovala ešte raz, aby sa určil tretí tím v poradí.

Najväčšiu radosť priniesla lotéria tímu New Jersey Devils, ktorý do nej vstupoval s treťou najväčšou šancou na zisk draftovej jednotky – 11,5 %. Lotériu vyhrali po tretíkrát, pričom aj v roku 2017 mali možnosť vyberať na drafte ako prví – siahli po Nicovi Hischierovi.

Zaujímavé je, že sa stalo po piatykrát, čo draftovú lotériu vyhral tím, za ktorý hráva Taylor Hall. Tomu sa to v prvých deviatich sezónach kariéry podarilo trikrát s Edmontonom a teraz po druhý raz s New Jersey.

*watching on repeat* pic.twitter.com/Yxu8w1ROGN

— New Jersey Devils (@NJDevils) 10. apríla 2019

Z druhého miesta bude 21. júna vo Vancouveri vyberať tím New York Rangers, ktorý mal 8,5% šancu, že pri druhom losovaní padne voľba naň. Celkovo to bola piata najvyššia šanca. Doteraz tím vyberal z druhého miesta len raz – v roku 1966 si vybral legendárneho Brada Parka.

Tretie žrebovanie vyhralo Chicago, ktoré malo štvrtú najnižšiu šancu zo zostávajúcich 13 tímov. Stalo sa tak vôbec prvým tímom, ktorý vyhral žrebovanie, hoci pred jeho začiatkom figuroval na 12. mieste. Celkovo tretia voľba na drafte bude pre Blackhawks najvyššia od roku 2006, keď si vybrali Jonathana Toewsa.

Najvyššie šance pred lotériou mali Colorado, ktoré získalo voľbu Ottawy a Los Angeles. Po losovaní sa zaradili na štvrté, resp. piate miesto. Takto vyzerá celkové poradie na prvých 15 miestach draftu 2019:

1. New Jersey Devils
2. New York Rangers
3. Chicago Blackhawks
4. Colorado Avalanche (od Ottawy)
5. Los Angeles Kings
6. Detroit Red Wings
7. Buffalo Sabres
8. Edmonton Oilers
9. Anaheim Ducks
10. Vancouver Canucks
11. Philadelphia Flyers
12. Minnesota Wild
13. Florida Panthers
14. Arizona Coyotes
15. Montreal Canadiens

V súčasnosti je za najväčšieho adepta na post draftovej jednotky považovaný sedemnásťročný americký center Jack Hughes, ktorý dokonca v lete trénoval s Taylorom Hallom. V 101 zápasoch kariéry v Rozvojovom programe národného tímu USA dosiahol rekordných 202 bodov.

Jeho najväčším konkurentom je podľa mnohých fínsky krídelník Kaapo Kakko, ktorý v 18 rokoch hrával v najvyššej fínskej súťaži a viedol TPS s 22 gólmi. Fínsku pomohol ku zlatu na juniorských majstrovstvách sveta.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 10. 04. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL