Dallas chce opäť zdolať Nashville rýchlosťou, Flames sa po výhre neuspokojili

V sobotu nás v Západnej konferencii čakajú dva zaujímavé zápasy. Dallas sa bude znovu pokúšať zaskočiť papierového favorita, kým Calgary sa znova pokúsi túto úlohu potvrdiť v sérii proti mnohými podceňovanému Coloradu.

00:00 Nashville – Dallas 0:1

Dallas dokázal uchmatnúť prvú výhru v play-off na ľade Nahvillu, čo sa cení vždy o niečo viac. Teraz sa bude pokúšať svojou rýchlosťou urobiť nasadenému tímu opäť problémy a pred návratom domov zvýšiť svoje vedenie na 2:0.

„Máme veľa útočníkov, ktorí dokážu hrať rýchlo. Už v strede druhej tretiny prvého zápasu sme si hovorili, že naša rýchlosť nám dáva výhodu. Teraz podporujeme našich útočníkov, aby v tom pokračovali,“ povedal tréner Jim Montgomery.

Predators sa zase spoliehajú na to, že majú viac skúseností a už majú za sebou aj dosť situácií, v ktorých čelili nepriazni. Zároveň si myslia, že sa rýchlostne dokážu Stars priblížiť. Preto veria, že do Texasu pocestujú za nerozhodného stavu.

„Už sme také veci zažili. Je to len prvý zápas play-off. Máme priestor na zlepšenie. Sú oblasti, ktoré môžeme ešte doladiť a byť v nich lepší. A aj to urobíme. Vieme presne, čo musíme urobiť,“ skonštatoval útočník Colton Sissons.

02:00 Calgary – Colorado 1:0

Calgary v prvom zápase série proti Coloradu potvrdilo úlohu favorita a zdolalo ho 4:0. Napriek tomu však v tíme nevládla stopercentná spokojnosť s predvedeným výkonom a Flames veria, že majú ešte priestor na zlepšenie.

„Myslím si, že sme boli na začiatku zápasu trochu nervózni, ale to sa dá očakávať. Je to veľký moment, stojíme proti dobrému tímu a pred našimi fanúšikmi. Držali sme sa plánu a postupne sme sa zlepšovali. Dôležité je, že sme ten zápas vyhrali,“ uviedol brankár Mike Smith.

A práve Smith a obrana Flames bude niečo, čo budú musieť útočníci Avalanche v druhom zápase vyriešiť, ak chcú ísť domov za vyrovnaného stavu série 1-1. V prvom rade pritom musia zapracovať na presilovkách, keďže v prvom zápase nevyužili ani jednu zo štyroch.

„Ak nestrelíte ani gól, nemáte z toho radosť. Mali sme niekoľko dobrých šancí, ale Smith urobil veľké zákroky. Musíme nájsť spôsob, ako streliť góly,“ poznamenal obranca Tyson Barrie.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 13. 04. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL