Stone v play-off exceluje. Postaral sa o historický hetrik pre Vegas + video

Útočník Mark Stone je ťahúňom tímu Vegas Golden Knights v tomto play-off. V nedeľnom treťom zápase zo série prvého kola proti San Jose zažiaril piatimi bodmi, pričom tri z nich tvorili góly. Prvým hetrikom v NHL zariadil domáci triumf 6:3.

Dvadsaťšesťročný pravý krídelník zaznamenal aj prvý hetrik v play-off v klubovej histórii. Do Las Vegas pritom prišiel len koncom februára výmenou z Ottawy. V prvých troch zápasoch série proti Sharks strelil šesť gólov a pridal dve asistencie. Je najlepším strelcom aj lídrom bodovania play-off.

Stone pomohol k výhre vedúcej k obratu v sérii z 0-1 na 2-1 piatimi bodmi, takže mal prsty takmer vo všetkých góloch tímu v úvodnom domácom dueli. Už po 16 sekundách otvoril skóre, druhý gól pridal v 36. sekunde tretej tretiny a tretí v 54. minúte.

„Už od prvého zápasu sme riešili, že potrebujeme mať dobrý začiatok tretín aj zápasov. Je to veľmi dôležité. Chcete hrať s náskokom, lebo je oveľa náročnejšie doťahovať stratu, o to viac v play-off,“ povedal Stone po životnom výkone.

Rodák z Winnipegu strelil najrýchlejší otvárací gól zápasu play-off roku od 2017, keď naň Joe Pavelski potreboval iba 15 sekúnd. Rozšíril si konto na 11 gólov a 10 asistencií v 30 dueloch play-off v kariére. V prvých 27 v drese Senators nazbieral 13 bodov (5+8).

Golden Knights zrejme netušili, že Stone bude až takou veľkou posilou. Nateraz určite neľutujú, že s ním v marci podpísali osemročnú zmluvu v hodnote 76 miliónov amerických dolárov. V NHL má na konte 384 zápasov základnej časti, okrem 18 všetky za Ottawu, so ziskom 322 bodov (128+194).




Autor: Marián Masaryk | Vydané: 15. 04. 2019 | Rubrika: Video


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL