Séria rivalov pokračuje v Toronte, Carolina odohrá v play-off prvý duel doma po dlhých rokoch

V pondelok bude po prvýkrát po dlhých rokoch hostiť zápas play-off Carolina, ktorá sa pokúsi dostať do kontaktu s favorizovaným Washingtonom. Toronto a Boston si zase zahrajú o to, kto sa ujme vedenia v sérii, ktorá je po dvoch dueloch nerozhodná.

01:00 Toronto – Boston 1:1

Boston zažil nevydarený otvárací zápas play-off, ale v druhom dokázal pred vlastnými fanúšikmi triumfovať presvedčivo, čo zvýšilo očakávania pred prvým zápasom v Toronte. Podarí sa tímu udržať momentum zo zápasu číslo dva?

„Oni stanovili tempo zápasu číslo jeden. My sme na to pripravení neboli. V sobotu sme však už boli. Bude to ešte zábavná séria,“ povedal Brad Marchand.

Bruins zvýšili v sobotu stupeň agresivity a efektívne obmedzovali priestor šikovných hráčov Maple Leafs. Agresivita však prispela aj k tomu, čo sa stalo v závere zápasu – Nazem Kadri krosčekoval Jakea DeBruska do tváre a zrejme svoj tím oslabil do ďalších duelov.

„Nakoniec platí, že to nemôžete nechať, aby sa to postavilo do cesty tomu, čo robíte. Hranie o Stanleyho pohár by nemalo byť ľahké a ten boj za to stojí,“ poznamenal tréner Mike Babcock, ktorý verí, že sa jeho tím vráti k tomu, čo robil v prvom zápase.

01:00 Carolina – Washington 0:2

Carolina síce vo Washingtone dvakrát prehrala, ale na letisku ju pri návrate privítali desiatky verných fanúšikov. Tí teraz zažijú prvý zápas play-off za ostatnú dekádu. Hurricanes dúfajú, že budú stimulom k tomu, aby sa im podarilo znížiť stav série.

„Dúfame, že nás to pozdvihne. Naši fanúšikovia sú z toho nadšení. Už na to čakali dosť dlho,“ povedal tréner Rod Brind’Amour, ktorý verí, že sa rozbehnú aj najlepší hráči tímu. Ich produkciu museli v hlavnom meste nahrádzať nižšie formácie. „Ak budú hrať tak ako počas základnej časti, dajú nám lepšiu šancu na víťazstvo. Držíme krok, pričom si nemyslím, že sme hrali náš najlepší hokej. To je svojím spôsobom pozitívne.“

Capitals vyhrali prvý zápas 4:2 a druhý 4:3 po predĺžení. Ani raz v týchto dvoch zápasoch neprehrávali. Dokázali si poradiť aj s výzvami, ktoré im Carolina pripravila. Veria pritom, že pred pondelkovým duelom budú mať výhodu v tom, že sa v PNC Aréne predstavili krátko pred play-off.

„Neočakával by som od nás nič iné ani v treťom zápase. Prídeme tam pripravení,“ poznamenal brankár Braden Holtby, ktorého tréner Todd Reirden nič nenecháva na náhodu: „Očakávam od nich, že budú ešte lepšie ako doteraz. Dokážu vytvoriť viac ofenzívy ako doteraz ukázali. Ich fanúšikovia im tiež dodajú impulz.“


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 15. 04. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL