Černák bol v nedeľu najlepším hráčom tímu. Potrebuje, aby zabrali aj lídri + video

Erik Černák má za sebou vydarený zápas. Problémom však je, že nebol až taký vydarený pre jeho tím. Slovenský obranca sa snaží, ale mnohí jeho spoluhráči zaostávajú za očakávaniami a Tampa Bay teraz čelí vyradeniu.

Lightning prišli do Columbusu s cieľom vyrovnať stav série. Už teraz je jasné, že sa domov budú vracať bez splnenej misie. Po nedeľnej prehre 1:3 prehrávajú už 0:3 na zápasy a prinajlepšom sa domov vrátia za stavu 2:3 na zápasy.

Kto by to bol pred štartom play-off povedal? A kto by si pomyslel, že po troch zápasoch bude najproduktívnejším hráčom víťaza Prezidentovej trofeje nováčik, ktorý ani nefiguroval v otváracej zostave Lightning v úvode sezóny?

Černák, ktorý bol podľa legendárneho Phila Esposita v nedeľu najlepším hráčom tímu, bodoval v každom z doterajších duelov série a momentálne je s troma asistenciami na čele tímovej produktivity, bod pred Michailom Sergačovom a J.T. Millerom. Stamkos, Point a Kučerov ich majú dokopy 0.

Tretia asistencia v play-off:


Dvadsaťjedenročný košický rodák odohral v nedeľu cez 22 minút v druhom zápase po sebe. V play-off. Prezentoval sa aj šiestimi bodyčekmi, pričom tentokrát pocítil aj to, aké je to stáť na druhej strane, keď ho v druhej tretine takto zložil Boone Jenner:

Boone Jenner absolutely laying the lumber on Erik Cernak shortly after the first goal of the game.#CBJ pic.twitter.com/wXH2D67Tep

— 1st Ohio Battery (@1stOhioBattery) 15. apríla 2019

Černák sa ničoho nezľakol a hrá v play-off tak ako v základnej časti – tvrdo a snaživo. Fanúšikov Lightning môžu tešiť aj iní mladíci ako Cirelli, Erne či Joseph. Dôležité však je, že musia zapnúť aj hráči, od ktorých sa očakáva, že budú tím ťahať vpred. To sa zatiaľ nestalo.

Tímy, ktoré v sérii prehrávajú 0:3 na zápasy, majú pred sebou veľmi nepravdepodobný zvrat. Ich historická bilancia v takýchto sériách je 4-186. Tampa však v základnej časti už niečo výnimočné dokázala. Dokáže to aj tentokrát?


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 15. 04. 2019 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL