Philadelphia má nového hlavného trénera

Tím Philadelphia Flyers vymenoval v pondelok svojho nového hlavného trénera. Stal sa ním Alain Vigneault, ktorého meno sa spájalo s touto pozíciou už pred niekoľkými dňami.

„Je pre mňa cťou, že ma vybrali za ďalšieho trénera Flyers. História, ktorú majú za sebou a vášniví fanúšikovia robia túto organizáciu prvotriednou. Som nadšený, že budem pracovať s Chuckom (Fletcherom), talentovanou skupinou hráčov a nádejí, ktoré rastú v systéme, aby sme vrátili Philadelphiu na vrchol scény NHL,“ povedal Vigneault, ktorý podpísal viacročný kontrakt. Jeho podmienky neboli špecifikované.

Päťdesiatsedemročný kormidelník naposledy trénoval Rangers, u ktorých skončil po piatich sezónach v apríli minulého roka. Teraz u Flyers nahrádza Scotta Gordona, ktorý v decembri nahradil Davea Hakstola.

Vigneault a Hakstol sa spolu stretnú v reprezentácii Kanady, ktorú povedú na blížiacom sa svetovom šampionáte.

Vigneault má skúsenosti zo 16 sezón v NHL. Pred New Yorkom pôsobil v Montreale a vo Vancouveri. Jeho bilancia je 648-435-98 s 35 remízami. V play-off má bilanciu 68-71 a dvakrát doviedol svoje tímy do finále Stanleyho pohára. Canucks v ňom neuspeli v roku 2011, Rangers v roku 2014.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 16. 04. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL