Erik Černák v play-off neviedol svoj tím len v bodoch a asistenciách

Slovenský obranca Erik Černák je voľný pre potreby slovenskej reprezentácie na domácich majstrovstvách sveta. Realitou sa to stalo už v utorok, keď jeho Tampa Bay prehrala aj štvrtý zápas série proti Columbusu.

Mladý rodák z Košíc patril počas vyraďovacích bojov k najlepším hráčom floridského tímu, ktorý sa takým skorým vypadnutím postaral o jedno z najväčších prekvapení, aké liga zažila. Prekvapením je aj to, že po skončení jeho cesty bol jeho najproduktívnejším hráčom v play-off nováčik spod Tatier.

Černák síce v utorok nebodoval, ale tri asistencie z predošlých zápasov mu stačili na to, aby ich mal najviac z tímu a aby bol aj najproduktívnejším hráčom tímu, pričom nikto iný nemal viac ako dva body.

Dvadsaťjedenročný Slovák získal aj dva mínusové body a ako jeden z desiatich hráčov tímu zostal bez trestných minút. Na bránu vyslal sedem striel, pričom len piati spoluhráči ich mali viac – z obrancov Michail Sergačov a Braydon Coburn.

Černák mal aj priemer troch bodyčekov na zápas a s 12 bodyčekmi skončil v tíme tretí za útočníkmi Cedricom Paquettem a Ondřejom Palátom. Prezentoval sa aj jedným blokom, jednou stratou puku a jedným ziskom puku.

Vo svojom prvom play-off v NHL hrával v priemere 21 a pol minúty na zápas, pričom z obrancov boli vyťažovanejší len Victor Hedman a Ryan McDonagh. Černák však svoj tím viedol s priemerom 28,8 striedania na zápas.

Robustný mladík odohral v sérii dokopy 86 minút. Častejšie sme v nej na ľade videli mimo brankára už len McDonagha. Černák prakticky v presilovkách nedostával priestor, ale v oslabeniach bol tímovým lídrom s priemerom 2:42 na zápas.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 17. 04. 2019 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL