Video: Foegele zrejme ukončil Oshiemu sezónu. Ovečkin zúril

Mladý útočník Caroliny Warren Foegele si vo štvrtkovom zápase prvého kola play-off proti Washingtonu znepriatelil veľa ľudí. Svojím zákrokom totiž zranil jedného z kľúčových hráčov súpera a jeho tím napokon zvíťazil, aby vyrovnal stav série s obhajcom titulu.

Foegele päť minút pred koncom tretej tretiny mierne strčil do Oshieho, ktorý potom nepekne narazil do mantinelu a zostal ležať na ľade. Mladík dostal za zákrok menší trest, kým Oshie s problémami odišiel do šatne a ihneď podstúpil vyšetrenie röntgenom. Zrejme si poranil pravé rameno.



„Tak skoro hrať nebude,“ povedal po zápase tréner Capitals Todd Reirden o Oshiem, ktorý by si už v tomto play-off nemusel zahrať. Naopak, tréner Hurricanes Rod Brind'Amour nerobil zo zákroku veľkú vec: „Ledva sa ho dotkol. Podľa mňa len nebol pripravený na bodyček.“

Inak videl situáciu kapitán Washingtonu Alex Ovečkin, ktorý hneď po zákroku dohováral rozhodcom a bol očividne nahnevaný. Capitals nevyužili záverečnú presilovku a prišli o vedenie v sérii. Foegele prispel k domácej výhre 2:1 otváracím gólom už po 17 sekundách hry.

„Chcel som mu len nadvihnúť hokejku a trochu ho postrčiť. Bola to nešťastná situácia, nechcel som ho zraniť. Dúfam, že bude v poriadku,“ povedal na svoju obranu Foegele, na ktorého zákrok sa ešte dodatočne pozrie Oddelenie hráčskej bezpečnosti NHL.


Autor: Marián Masaryk | Vydané: 19. 04. 2019 | Rubrika: Video


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL