Kto získa v NHL cenu pre najslušnejšieho hráča sezóny?

Vo štvrtok sme spoznali finalistov na ďalšie výročné ocenenie. NHL zverejnila záverečnú nomináciu na Lady Byng Trophy, ktorú každoročne dostáva najslušnejší hráč sezóny.

ALEKSANDER BARKOV, FLORIDA PANTHERS

Barkov je nominovaný na ocenenie po tretíkrát a mohol by ho získať ako druhý hráč Floridy po Brianovi Campbellovi. S 96 bodmi vytvoril nový klubový rekord, pričom 90-bodovú hranicu dosiahol ako štvrtý Fín v ligovej histórii. Bol najlepším hráčom tímu s ôsmimi viacbodovými zápasmi. Súperom odobral druhý najvyšší počet pukov (100) a jeho osem trestných minút bol druhý najnižší počet v NHL pri odohraní plného počtu zápasov. Bol štvrtým najvyťažovanejším útočníkom v lige (22:21) a pre svoj tím vybojoval 34 dvojminútových presiloviek, piaty najvyšší počet v súťaži.

RYAN O´REILLY, ST. LOUIS BLUES

O´Reilly bol najlepším hráčom tímu so 49 asistenciami, 77 bodmi aj s priemerom 0,94 bodu na zápas. Vyhral najviac vhadzovaní v lige (1 086) a nazbieral iba 12 trestných minút za šesť menších trestov, tretí najnižší počet medzi hráčmi s 82 odohranými duelmi. Ocenenie už vyhral v roku 2014 a vlani skončil v hlasovaní druhý. Tento rok je nominovaný aj na Selkeho trofej.

SEAN MONAHAN, CALGARY FLAMES

Monahan si vytvoril osobné maximá v počte gólov (34), asistencií (48), bodov (82), presilovkových bodov (12+11) aj striel na bránu (211). Bol na delenom prvom mieste v tíme so 78 odobranými pukmi, druhý v priemernom počte asistencií (1,94) i bodov (3,31) na 60 minút hry a tretí v priemernom počte gólov na 60 minút hry (1,37). Len ako druhý hráč v klubovej histórii po Kentovi Nilssonovi strelil aspoň 20 gólov v šiestich sezónach po sebe. Zaznamenal tiež iba 12 trestných minút. Na ocenenie je nominovaný prvýkrát.

Kto sa stane tohtoročným držiteľom Lady Byng Trophy, sa dozvieme 19. júna na slávnostnom odovzdávaní výročných ocenení v Las Vegas.

Koho by ste za víťaza ceny vybrali vy?

The Lady Byng Trophy — awarded to the player who best combines sportsmanship and a high standard of playing ability.

Here are your nominees for the 2019 #NHLAwards presented by @Bridgestone! pic.twitter.com/QFGThBoq91

— NHL (@NHL) April 18, 2019



Autor: Marián Masaryk | Vydané: 19. 04. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL