Islanders prišli o kľúčového obrancu. V play-off si už nemusí zahrať

Tím New York Islanders v piatok oznámil nepríjemnú správu. Kľúčový obranca Johnny Boychuk mu bude pre zranenie chýbať tri až štyri týždne, takže v tohtoročnom play-off by si už nemusel zahrať.

Tridsaťpäťročný Kanaďan utrpel v utorkovom štvrtom zápase zo série prvého kola proti Pittsburghu zranenie nohy po zblokovaní strely Marcusa Petterssona v druhej tretine. Stihol v ňom odohrať len niečo vyše ôsmich minút, no tím aj bez neho vyradil Penguins z play-off po výhre 3:1.

Rodák z Edmontonu hrával v prvom obrannom páre s Nickom Leddym. V sérii proti Pittsburghu zaznamenal asistenciu a dva plusové body pri priemernom čase na ľade 16 minút a 16 sekúnd. V 74 dueloch základnej časti získal 19 bodov a priemerne odohral vyše 18 minút na zápas. V zostave by ho mal nahradiť Thomas Hickey.

„Prísť o hráča zo základnej zostavy je vždy veľká rana. Našťastie však máme dostatočnú hĺbku v obrane a hráči sú pripravení. Šancu tak dostane ďalší,“ vyhlásil po piatkovom tréningu generálny manažér Islanders Lou Lamoriello na margo Boychuka, ktorý má skúsenosti zo 101 zápasov play-off v roku 2011 vyhral s Bostonom Stanley Cup.

Okrem Boychuka vynechali tímový tréning aj útočník Cal Clutterbuck a obranca Scott Mayfield. Obaja by sa však mali dať zdravotne do poriadku pred druhým kolom play-off, v ktorom Islanders narazia na víťaza série medzi Washingtonom a Carolinou.


Autor: Marián Masaryk | Vydané: 20. 04. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL