Oshie vynechá piaty zápas série, šancu dostane Smith-Pelly

Kým Carolina bude v piatom zápase série proti Washingtonu pravdepodobne opäť bez služieb Andreja Svečnikova, Micheala Ferlanda a možno aj Jordana Martinooka, obhajca titulu si v sobotu bude musieť poradiť bez útočníka T.J. Oshieho.

Tréner Todd Reirden v piatok informoval, že skúsený Američan nebude hrať v sobotnom zápase pre zranenie hornej časti tela, pre ktoré vynechá bližšie nešpecifikovaný čas. Utrpel ho v tretej tretine štvrtkového duelu pri zákroku Warrena Foegeleho.

„Dnes sa stretne s doktormi nášho tímu. Neskôr dnes a zajtra budeme mať o trochu lepšiu predstavu o dĺžke absencie. Momentálne je to na neurčito,“ poznamenal Reirden.

Dieru v zostave zapláta útočník Devante Smith-Pelly, ktorý bol v piatok povolaný z Hershey z nižšej AHL. Na dobrovoľnom tréningu v piatok chýbal, ale Reirden očakáva, že v sobotu bude hrať. Vlani pomohol Capitals k Stanleyho poháru.

„Aby dostal svoju hru späť na úroveň, ktorou sa prezentoval o takomto čase pred rokom, bolo dôležité, aby hrával veľa minút. Išiel do Hershey a tam ich hrával dosť. Vedeli sme, že ho povoláme hneď ako by sa niekto zranil alebo sa vytvorilo miesto v zostave pre neho. Teraz má tú šancu,“ skonštatoval Reirden.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 20. 04. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL