Toronto vyhralo aj vďaka spornému gólu Matthewsa + video

Boston sa chcel vracať do Toronta s vedením 3:2 na zápasy, ale v piatok sa stal realitou opak. K výhre Maple Leafs 2:1 pritom veľkou mierou prispel gól, ktorý bol mimoriadne sporný.

Zápas bol bezgólový až do 52. minúty, keď otvoril skóre Auston Matthews, ktorý tak dostal hostí na koňa. Bruins však reklamovali nedovolené bránenie v hre brankárovi, na čo rozhodcovia zareagovali telefonátom do Toronta.

Bruins challenge for goaltender interference. No dice.

1-0 Toronto. pic.twitter.com/TI0RpuHJLg

— Conor Ryan (@ConorRyan_93) 20. apríla 2019

Verdikt nakoniec nepotešil domáceho brankára Tuukka Raska ani lavičku jeho tímu. Tréner Bruce Cassidy dal svoju nespokojnosť pokojným spôsobom najavo aj po zápase.

„Bolo to jasné nedovolené bránenie Tuukkovi. Volalo sa do Toronta a oni urobili rozhodnutie. Ja len dúfam, že nepredpokladali, že by brankár mohol v takej situácii urobiť zákrok. Je to buď nedovolené bránenie, alebo nie je. Hyman sa odtlačil od Charlieho (McAvoya) a potom vrazil do Tuukku,“ skonštatoval kormidelník.

„ Z môjho pohľadu to vyzeralo ako nedovolené bránenie brankárovi. Rozhodnutie nešlo v náš prospech a bolo to 0:1 osem minút pred koncom. Mali sme čas dostať sa späť do zápasu a dať sa znovu dokopy, ale nanešťastie sme toho neboli schopní.“

Liga rozhodnutie odôvodnila tým, že mala o incidente pochybnosti, a tak ponechala v platnosti pôvodné rozhodnutie rozhodcov.

Na stranu Bostonu sa však veľmi rýchlo priklonili aj brankári, ktorí chytali alebo chytajú v NHL. Cam Talbot poukázal na to, ako sa takýmto spôsobom ovplyvňujú výsledky v play-off, Martin Biron s ním súhlasil a povedal, že pôvodne rozhodnutie rozhodcov malo byť zmenené.

Mike McKenna bol najstručnejší: „V zápase Bostonu s Torontom išlo o nedovolené bránenie brankárovi. Bodka.“


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 20. 04. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL