Calgary smúti. Nemôžete postúpiť tým, že budete priemerní, tvrdí Smith

Tohtoročné play-off je prvým, v ktorom sa dva najlepšie tímy divízie alebo konferencie alebo tímy s dvoma najlepšími bilanciami v základnej časti porúčali von už v prvom kole. Realitou sa to stalo v piatok, keď po prehre 1:5 s Coloradom skončila púť Calgary Flames.

Kanadský tím mal v základnej časti bilanciu 50-25-7, vďaka ktorej mal na konte druhý najvyšší počet bodov v NHL po dominantnej Tampe Bay. Oba tímy však teraz spája žiaľ z vypadnutia z bojov o Staleyho pohár už v prvom kole.

„Máme tu dobrý tím, ale v týchto piatich zápasoch sme to neukázali. To nás stálo sériu. Smithy chytal skvelo, ale ich mužstvo hralo lepšie ako naše,“ povedal Sean Monahan.

Flames vyhrali otvárací zápas série hladko 4:0, ale už vtedy Avalanche naznačili, že by nemuselo ísť o takú sériu, akú mnohí očakávali. Potom to potvrdili štyrmi výhrami po sebe.

„Nehrali sme tak ako sme hrali počas tohto ročníka. V tých zápasoch, ktoré skončili predĺžením, sme viedli, ale oni našli cestu k zvratu. Tie zápasy sme mali vyhrať. Mali sme vysoké očakávania, mali sme skvelú základnú časť, ale hrali sme v pár zápasoch nevýrazne a sezóne je koniec,“ skonštatoval Johnny Gaudreau.

Mike Smith robil v bráne, čo mohol, ale jeho tím jednoducho nebol v hre dostatočne dobrý. Colorado dokázalo, že v play-off je to iná liga a že základná časť v ňom úspechy nijako nepredurčuje.

„Nemyslím si, že sme hrali v tejto sérii konzistentne. Ak chcete postúpiť, musíte podávať vaše najlepšie výkony. Nemôžete postúpiť tým, že budete priemerní. Oni boli lepším tímom a zaslúžia si za to uznanie,“ doplnil Smith.




Autor: Jozef Struhár | Vydané: 20. 04. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL