Ďalší slovenský mladík podpísal vstupný kontrakt s Flames

Tím Calgary Flames si za týždeň upísal už druhého slovenského mladíka. Po Adamovi Ružičkovi s ním v sobotu podpísal trojročný vstupný kontrakt Martin Pospíšil, ktorého kanadský klub draftoval pred rokom o štyri pozície vyššie ako jeho krajana v roku 2017.

Devätnásťročného centra draftovali Flames vlani vo štvrtom kole z celkového 105. miesta. Má za sebou najlepšiu sezónu kariéry, druhú v tíme Sioux City Musketeers z USHL. Ako alternatívny kapitán si vytvoril nové osobné maximá so 16 gólmi, 47 asistenciami a 63 bodmi v 44 zápasoch základnej časti. V dvoch dueloch play-off raz asistoval.

Zvolenský rodák bol v ročníku 2017/18 najtrestanejším hráčom americkej stredoškolskej súťaže, keď nazbieral až 253 trestných minút. Po dvoch sezónach v USHL má na konte rovných 100 bodov v 93 zápasoch. Slovensko už reprezentoval na jedných majstrovstvách sveta hráčov do 18 i do 20 rokov.

V budúcej sezóne mal Pospíšil hrávať už v NCAA za Univerzitu St. Lawrence. Po podpise zmluvy však zrejme poputuje do záložného tímu Flames Stockton Heat (AHL).


Autor: Marián Masaryk | Vydané: 20. 04. 2019 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL