Jets sú sklamaní: Od tejto sezóny čakali viac

Winnipeg mal v posledných 12 zápasoch bilanciu v St. Louis 10-2-0. Vyhral tam aj predošlé dva zápasy v tohtoročnej sérii proti Blues. V sobotu potreboval opäť výhru, aby si vynútil siedmy zápas. Nestalo sa tak a po prehre 2:3 sa preň sezóna končí.

Winnipeg sa vlani prebojoval až do finále Západnej konferencie a od začiatku sezóny sa s ním počítalo ako s jedným z favoritov na zisk Stanleyho pohára. Taká bola aj ambícia tímu, no jeho účasť v tohtoročnom play-off sa obmedzila len na šesť duelov.

„Tá trofej sa vyhráva veľmi ťažko,“ poznamenal kapitán Blake Wheeler. „Možno dnes náš najlepší výkon nebol dostatočne dobrý. Ich najlepší výkon bol čertovsky dobrý. V takýchto situáciách sa pozeráte na to, ako chlapci bojovali. A my sme hrali až do posledného hvizdu. Takto to vidím ja.“

Jets skončili po základnej časti na druhom mieste Centrálnej divízie s bilanciou 47-30-5 a ziskom 99 bodov, ktoré získali aj Blues. Na rozdiel od nich však „stíhači“ od februára bojovali s nevyrovnanosťou výkonov. Teraz sa musia zmieriť s vyradením.

„Je to ťažké. Ťažko sa to pregĺga. Myslím si, že sme mali od seba skutočne vysoké očakávania, keď sme vstupovali do tejto sezóny. Je to jednoducho práve teraz sklamanie,“ povedal skúsený útočník Bryan Little.




Autor: Jozef Struhár | Vydané: 21. 04. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL