Rozhodcovia odpustili Chárovi hraničný zákrok. Potrestá ho NHL? + video

Slovenský obranca Zdeno Chára pomohol v nedeľu Bostonu predĺžiť si sezónu, keď asistoval pri výhre 4:2 v Toronte znamenajúcej vynútenie siedmeho zápasu. Prezentoval sa aj hraničným zákrokom, ktorý rozhodcovia neriešili. Mohla by sa však naň pozrieť liga.

Štyridsaťdvaročný kapitán Bruins v závere druhej tretiny šiesteho zápasu zo série prvého kola play-off proti Maple Leafs zasiahol lakťom do tváre obrancu Jakea Muzzina. Stalo sa tak pri bodyčeku pri mantineli, pričom slovenský obor mal v čase kontaktu obe nohy vo vzduchu. Diváci v Toronte sa dožadovali vylúčenia, ale arbitri im nevyhoveli.

Not a pretty hit by Chara, has to stay on his skates #NHLBruins pic.twitter.com/t5sMafNtB5

— Boston Bruins on CLNS (@BruinsCLNS) April 21, 2019

Chára hral v celom zápase pomerne agresívne a na hranici pravidiel. Za 22 a pol minúty v akcii rozdal štyri bodyčeky a postaral sa o prvú presilovku v dueli, keď v šiestej minúte nechtiac vyhodil puk cez plexisklo. Morgan Rielly pri jeho pobyte na trestnej lavici trafil tyčku bostonskej brány.

Na incident by si mohlo posvietiť Oddelenie hráčskej bezpečnosti NHL a Cháru dodatočne potrestať. Bude sa ním podľa vášho názoru zaoberať?


Autor: Marián Masaryk | Vydané: 22. 04. 2019 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL