Hedman neviní zranenia za trápenie v play-off

Hviezdny obranca Victor Hedman akceptoval plnú zodpovednosť za svoju úlohu v skorom vypadnutí favorizovaného tímu Tampa Bay Lightning v prvom kole play-off aj napriek tomu, že nebol zdravotne v poriadku.

Dvadsaťosemročný Švéd vynechal posledné štyri zápasy základnej časti pre zranenie hornej časti tela, ale odohral prvé dva zápasy série proti Columbusu, po ktorých na jeho adresu smerovala aj kritika za nepresvedčivé výkony. Vo zvyšných dvoch dueloch už nebol schopný hrať.

„Dostal som povolenie hrať v prvých dvoch zápasoch, ale nebol som dostatočne dobrý na to, aby som pokračoval,“ povedal Hedman.

Aktuálny držiteľ Norrisovej trofeje utrpel 30. marca pri nepríjemnej kolízii s Carlom Hagelinom z Washingtonu prvé zranenie. Aj v play-off ho trápilo zranenie v hornej časti tela, ale to nesúviselo s tým, ktoré utrpel v závere základnej časti.

„Samozrejme, že nie som spokojný s tým, ako som v tých dvoch zápasoch hral. Nebudem tu sedieť a vyhovárať sa, že to bolo pre zranenie. Bola to moja vina. Nie som spokojný s tým, ako som hral a samozrejme, pregĺga sa to ťažko,“ dodal Hedman, ktorý bol aj v tomto roku nominovaný na cenu pre najlepšieho obrancu sezóny.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 23. 04. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL