Winnipeg po skorom vypadnutí trénera nevyhodí

Tím Winnipeg Jets mal v tejto sezóne najvyššie ambície a vypadnutie už v prvom kole play-off bolelo. Kanadský klub čaká v lete pravdepodobne viacero zmien, ale trénera sa týkať nebudú.

Generálny manažér Kevin Cheveldayoff dva dni po neúspešnom ukončení šesťzápasovej série proti St. Louis povedal, že hlavný tréner Paul Maurice bude na lavičke Jets aj v siedmej sezóne po sebe.

„Nikdy som nestrácal dôveru v náš trénerský zbor,“ povedal Cheveldayoff.

O svojom trénerovi nepochybuje ani kapitán Blake Wheeler.

„Myslím si, že vždy, keď nevyhráte, tak sa ukazuje prstom. Povedal by som, že ten prvý namierite na mňa. Je mojou prácou, aby som mužstvo pozdvihol na vyššiu úroveň. Tréner na ľade nie je, sú na ňom hráči. My sme za to zodpovední. On je jedným z najúspešnejších trénerov všetkých čias a jeho bilancia hovorí sama za seba. Nechcem hrať pod niekým iným,“ povedal skúsený útočník, ktorého tréner získal v kariére 695 výhier – siedmy najvyšší počet v histórii NHL.

Cheveldayoff bude mať plné ruky práce so svojím mužstvom. Obmedzenými voľnými hráčmi sa môžu stať Patrik Laine, Kyle Connor, Andrew Copp, Jacob Trouba, Joe Morrow, Nathan Beaulieu a Laurent Brossoit. Neobmedzenými zase Brandon Tanev, Kevin Hayes, Par Lindholm, Matt Hendricks, Tyler Myers a Ben Chiarot.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 23. 04. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL